U Labinu osuđen pust 

ZA SVE JE KRIV PUST MAŠKARON: Neka ga vrag zame i da se više nikad ne trno

| Autor: Branko BIOČIĆ


Labinska udruga maškara "Labinjonska kompanija-domoća folšarija" usprkos koroni, a sve da se običaj ne ugasi, podigla Pusta Maškarona 17. siječnja i objesila ga na balkon u centru grada. Mjesec dana poslije,danas na pusni utorak osudila ga je za svu njegovu krivnju posredstvom Radija Labin i izrekla mu očekivanu smrtnu presudu.

Pred svjedocima Motetom (Marijano Širol) i Sipetom (Diego Čekada) sutkinja (Milena Simeunović ) proglasila je pusta Maškarona krivim za najveću pandemiju na svijetu, gubitak posla mnogobrojnih radnika.

Kriv je i za propast onih koji su već propali ili će propasti, za smrt onih koji su se zarazili i koji su zbog covida morali biti u izolaciji, ali i za nemogućnost putovanja po svijetu, zato što moramo nositi maske i kada nisu maškare, zbog toga što se ne smije javno pjevat, plesat stiskat i ljubiti. Kriv je za globalno zatopljenje, potrese i poplave, zbog toga što su političari to iskoristili za sebe i svoje, te se bogate na račun cjepiva i sirotinje. Pust je također proglašen krivim jer kao savjetnik vlade ništa nije napravio da se pokrene bilo koja reforma. Kriv je što na lijepe oči država čeka milijarde iz EU u kojoj smo na samom dnu, a ništa nije učinila za potresom pogođeni Zagreb i Baniju. Kriv je i što je propao naš imunološki zavod a mogli smo sami proizvoditi cjepivo. Kriv je što se cijepi preko reda, zbog propale turističke sezone, što se čeka da penzioneri dobiju koronu i umru prije nego se napravi Dom za starije u Labinu.

Kriv je što se u Labinu kružni tokovi grade po dva puta, što se zaobilaznica za stari grad radi 30 godina, što se na Kapelici opet kopa itd. Zbog svega toga pustu je izrečena smrtna presuda.

U popodnevnim satima spušten je sa balkona i uz zvukove gradskog orkestra koji mu je odsvirao posmrtni marš, postavljen je u lijes i ispraćen u krematorij na zagrebački Mirogoj riječima „Neka ga vrag zame i da se više nikad ne trno“. Naime, zbog epidemioloških mjera ove godine prvi puta nije javno spaljen pred građanima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter