SKUPŠTINA TZ-A

Vižinada i iduće godine očekuje više turista

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Na skupštini Turističke zajednice Vižinada, koju je vodio njen predsjednik Marko Ferenac, zaključeno je kako TZ Općine Vižinada iz godine u godinu ostvaruje porast u broju ostvarenih dolazaka i noćenja. Porast je zabilježen i u otvaranju novih smještajnih objekata i dodatnih smještajnih jedinica. To upućuje na potrebe za dodatnom turističkom ponudom, a to, rekao je Ferenac, zahtjeva dodatna ulaganja i resurse.

Financijski plan za iduću godinu iznosi 640 tisuća kuna, a uključuje razne aktivnosti od unaprjeđenja i razvoja turističkih proizvoda kao što su biciklističke i pješačke staze, turističke "smeđe" signalizacije, projekta Vižinada experience card, do organizacije manifestacija i provođenja promotivnih i drugih aktivnosti predviđenih programom rada.

Kao glavne ciljeve u 2020. godini TZ Općine Vižinada izdvojila je povećanje turističkog prometa od pet posto, pozicioniranje sadržaja koji mogu motivirati dolazak gostiju u pred i posezoni, obogaćivanje sadržaja u glavnoj sezoni, unapređenje turističke signalizacije, te razvoj novih proizvoda kroz povezivanje iznajmljivača s proizvođačima i ponuditeljima usluga kroz jedinstvenu ponudu čime se potiče lokalna potrošnja. Tu je i snažnija promocija destinacije kroz razne marketinške kanale, a posebno mjesto zauzima razvoj Centra za posjetitelje Maraston kao dodatnog turističkog sadržaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter