ROVINJ

U oku kamere: NOVA METLA BOLJA JE OD STARE

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Do jučer svakodnevna slika kod Vrata Valdibore

Do jučer svakodnevna slika kod Vrata Valdibore


Na kaže se uzalud da nova metla bolje mete od stare. U slučaju novog rukovoditelja čistoće Komunalnog servisa, Alena Jašarevića, ta je narodna mudrost sto posto točna. U nekoliko mjeseci njegovog komunalnog uredovanja dogodilo se čudo.

Sa starih, neprimjerenih lokacija u starogradskoj jezgri jedan za drugim nestaju kontejneri za smeće. S uklanjanjem natrpanih kanti za kućni otpad (uključujući ugostiteljski i drugi otpad) ponovno se otkrivaju ulice, njihovo kameno opločenje… Ugodno sad miriše svježe oprano rublje, cvijeće s prozora ili objed vještih rovinjskih kuharica.

Sve je to omogućeno jednim potezom pera, odnosno odlukom da se s platoa crkve Oratorij iza tržnice maknu spremnici za smeće, koji, istinabog, nikad nisu ni trebali biti locirani na samom ulazu u sakralni objekt. Uklanjanjem pretrpanih kontejnera s ulaza u crkveno zdanje ne samo da je prostor postao uredan i čist, nego je Rovinj dobio vrijedan objekt koji se može razgledati. No, Alen Jašarević, u Rovinju poznat po nadimku Jašo, otišao je korak dalje. Dao je ukloniti najružniji i najprljaviji smećarski punkt stacioniran na samom ulazu u starogradsku jezgru na adresi Vrata Valdibore. O sreći tamošnjih stanovnika zorno kazuje da su mi se mnogi obraćali, kao nekad Mladen Delić, s pitanjem: "Je li to moguće?".

Za one koji su "navikli" ondje ostavljati svakojaki otpad stoji obavijest da su kontejneri "premješteni" na cestu kod Parka Valdibora (gdje nikom ne smetaju), odnosno da na staroj lokaciji i nadalje ostaju kamere kojim će se "hvatati" šporkulje i kojima će se takva rabota skupo naplaćivati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter