nastavak pregovora u Pulaprometu

TKO ĆE OVOG LJETA VOZITI BUSEVE? Kutlača: Činjenica je da su plaće male i da vozači napuštaju firmu

Već za sadašnji dnevni vozni red nema dovoljno vozača koji će ga ispoštivati, a kamoli za povećanje frekvencije reda vožnje ljeti. To je problem koji se mora riješiti, a moraju ga riješiti direktor i vlasnici poduzeća. O nekim konkretnim iznosima u ovo m trenutku je teško govoriti, rekao je Rajko Kutlača

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Pulapromet (snimila Duška PALIBRK)

Pulapromet (snimila Duška PALIBRK)


Danas se nastavljaju pregovori Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) te Uprave Pulaprometa o plaćama i statusu radnika u tom poduzeću.

"Generalni je zahtjev poboljšanje materijalnog stanja radnika Pulaprometa", izjavio je Rajko Kutlača, predsjednik pulske organizacije Sindikata Istre, Dalmacije i Kvarnera, odgovarajući na pitanje koji su konkretni zahtjevi sindikata prema Pulaprometu, odgovornome za javni prijevoz građana Pule i okolice, čije je mjesto direktora Pulaprometa s 1. lipnja ove godine preuzeo Tomislav Josipović.

"Činjenica je da je plaća u Pulaprometu mala, činjenica je da vozači napuštaju Pulapromet i da to postaje veliki problem. Već za ovaj sadašnji dnevni vozni red nema dovoljno vozača koji će ga ispoštivati, a kamoli za povećanje frekvencije reda vožnje koji bi trebao biti ljeti. To je problem koji se mora riješiti, a moraju ga riješiti direktor i vlasnici poduzeća. O nekim konkretnim iznosima u ovom trenutku je teško govoriti", rekao je Kutlača.

HSF

Rajko Kutlača (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Naveo je da su pregovori započeli još krajem prošle godine, a onda je došlo do natječaja za novog direktora i tada, kaže, više nije imalo smisla nastavljati ih dok se nije izabrao novi direktor. "Uputio sam poziv prema novom direktoru i gradonačelniku da se pregovori nastave i očekivao sam da će to biti u najskorije vrijeme. Razumijem da je novom direktoru bilo potrebno vrijeme da sagleda situaciju, pa će nastavak pregovora biti ovaj petak", naglasio je Kutlača, koji nije htio potvrđivati niti komentirati navode o dosadašnjem šikaniranju vozača.

"Da bih uopće nešto komentirao, moralo bi to biti o nekom konkretnom slučaju. Činjenica je da je u poduzeću očigledno među vozačima bilo nezadovoljstva, a kad ima nezadovoljstva, onda je to već određeni problem. Komentirati generalno je vrlo teško, ali očito je da je problema bilo, jer su se i meni ljudi dolazili žaliti. Imamo dosta slučajeva napuštanja poduzeća i odlazaka vozača.

Je li jedini problem plaća ili ima još problema, ne znam, ali sam sklon vjerovati da plaća nije jedini problem. U svakom slučaju, probleme je potrebno riješiti, a to je pred novim direktorom. Očekujemo da ih što prije sagleda i počne rješavati", zaključio je Kutlača.

Odgovore na pitanja o ovoj temi direktor Pulaprometa Tomislav Josipović obećao nam je danas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter