NOVO LICE NAKON 20 GODINA

TKO ĆE BITI NOVI GRADONAČELNIK VODNJANA Vrh IDS-a šuti, gradska organizacija suzdržana. U kuloarima se sve glasnije SPOMINJE JEDNO IME

U IDS-u imamo puno kvalitetnih kadrova i sada ne bih o imenima. Sve zajednički dogovaramo na Predsjedništvu i nema govora o raskolima i turbulencijama, tvrdi predsjednik vodnjanske podružnice Filip Macan

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Definitivno odlazi - Klaudio Vitasović (Snimio Milivoj Mijošek)

Definitivno odlazi - Klaudio Vitasović (Snimio Milivoj Mijošek)


Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović ipak je postao prevelik teret za stranku te je na sjednici vodnjanskog IDS-a poručio da se više neće kandidirati za tu funkciju na predstojećim lokalnim izborima. Ovaj neočekivani obrat, u kojem Vitasović, očito preopterećen zadnjim medijskim aferama oko prenamjena zemljišta i kumske povezanosti s gradskim odvjetnikom Goranom Pajićem, iznenada otkriva da odustaje od kandidature, događa se točno dva tjedna nakon što je u intervjuu za naš list izričito rekao da ide u još jedan izborni ciklus.

"Dvadeset godina sam gradonačelnik i normalno je da imate prijatelje, ali i neprijatelje. Kada su vam neprijatelji ljudi koji očito imaju novca i koji mogu raditi određene stvari, onda se pojavljuju ovakve afere. Ovo što o meni izlazi su montirane afere. Sam sebe sam prijavio

Državnom odvjetništvu! I da, kandidirat ću se za gradonačelnika", izjavio je tada Vitasović.

Jučer nismo uspjeli dobiti njegovo obrazloženje zbog čega je promijenio mišljenje. Najavljeni Vitasovićev odlazak nakon punih dvadeset godina vođenja Grada Vodnjana kulminacija je recentnih događaja i nekih signala koji su pristizali iz samog vrha IDS-a krajem prošle godine. Stoga je u najmanju ruku neobično da se u cijeloj ovoj priči, kada nakon dva desetljeća s trona odlazi jedno od prepoznatljivijih stranačkih lica, još nije oglasilo vodstvo stranke, konkretno predsjednik Boris Miletić koji iz Pule čeka rasplet u Vodnjanu.

Predsjednik IDS-ove vodnjanske podružnice Filip Macan, gradonačelnikova desna ruka i Vitasovićev čovjek od povjerenja, inače u Vodnjanu zaposlen kao pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika, potvrdio je da se Vitasovićev više neće kandidirati. Naglasio je da je odluka konačna i da dosadašnji gradonačelnik odustaje.

- Na sjednici smo raspravljali o lokalnim izborima, ali nije bilo govora o potencijalnim kandidatima, a kada bude, odluka će se donositi isključivo na Predsjedništvu gradske podružnice. Dakle, o svemu za predstojeće izbore odlučujemo autonomno. Kako za program koji ćemo prezentirati biračima, tako i za kandidata ili kandidatkinju na čelu Vodnjana, navodi Macan.

On tvrdi da Vitasovićeva odluka nije donesena pod pritiskom, te u ovom trenutku nije želio spekulirati o nekim potencijalnim imenima i nasljednicima na čelu Grada.

- Ono što definitivno treba naglasiti jest stabilan IDS u Vodnjanu koji djeluje bez podjela i frakcija", kaže Macan. Šuška se da bi novi kandidat IDS-a mogao biti aktualni zamjenik gradonačelnika Enea

Codacci, no Macan to ne želi ni demantirati, ni potvrditi.

- Puno je imena i o svemu ćemo raspravljati na razini podružnice, budući da sve odluke donosimo na demokratski način. U IDS-u imamo puno kvalitetnih kadrova i sada ne bih o imenima. Sve zajednički dogovaramo na Predsjedništvu i nema govora o nekakvim podjelama, raskolima i turbulencijama, kategoričan je Macan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter