14. izdanje

Smotra tradicijske vokalne baštine: ZAROZGAJMO NA ĆIĆARIJI

Od 15 do 19 sati održavat će se sajam poljoprivrednih proizvoda i suvenira, od 15 do 16 sati bit će otvorena radionica istarskog tradicionalnog pjevanja, a od 15 sati prigodna gastronomska ponuda "Ćićski meni". Središnji nedjeljni sadržaj, smotra "Zarozgajmo na Ćićariji", započinje u 17 sati

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


    Smotra tradicijske vokalne baštine Hrvatske "Zarozgajmo na Ćićariji" u svom četrnaestom izdanju održat će se u nedjelju u Lanišću. Na pozornici uz župnu crkvu sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile, predstavit će se izvođači koji baštine glazbenu tradiciju svojih predaka.

    Predstavljajući višestoljetne pokladne običaje krajnjeg sjevera Istre, smotru otvaraju Ćićski zgončari. Nastupit će polaznici masterclasa istarskog tradicionalnog pjevanja, a na pozornici će se potom izmjenjivati vokalna skupina "Frndalice" iz Lanišća, Žejanci, KUD "Radovin", KUD "Giusto Curto" Rovinj, KUD "Sv. Lovre" Vrsi, pjevači folklorne skupine Zajednice Talijana Šišan, Branko i Marija Zlatić..., a organizator najavljuje i poneko iznenađenje.

    Nositelj i organizator smotre "Zarozgajmo na Ćićariji" je Općina Lanišće, pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Istarska županija, županijski Odjel za kulturu, a medijski pokrovitelj je Glas Istre.

    Od 14 do 19 sati trajat će izložba likovnih radova s likovnih radionica "Mali projekti za bolje sutra" #BabucerArt, od 15 do 19 sati izložba radova korisnika Organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe, od 15 do 19 sati sajam poljoprivrednih proizvoda i suvenira, od 15 do 16 sati bit će otvorena radionica istarskog tradicionalnog pjevanja - Udruga TradInEtno, a od 15 sati prigodna gastronomska ponuda "Ćićski meni". Središnji nedjeljni sadržaj, smotra "Zarozgajmo na Ćićariji", započinje u 17 sati.

    U 19 sati, nakon koncerta "Zarozgajmo na Ćićariji", održat će se aukcija slika nastalih na likovnim radionicama u sklopu projekta "Aktivni u zajednici". Aukcijom slika prikupljaju se sredstva za provedbu novog projekta Udruge Babucera "Sva lica Brgudca", izložbu starih fotografija i predmeta čije je otvorenje predviđeno u kolovozu u Društveno kulturnom centru u Brgudcu.

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter