NAKNADNA PAMET

Zamjenik načelnika Žminja napokon korigirao  imovinsku karticu. Umjesto kuće od 140 kvadrata, sad ima kuću s bazenom i ogromnom okućnicom. Dodao je još neke stvari, ali U OKO UPADA JEDNA VELIKA BIZARNOST!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Kuća od 140 kvadrata sada je kuća s okućnicom od 2.715 kvadrata/ Luciano Žufić (Milivoj MIJOŠEK)

Kuća od 140 kvadrata sada je kuća s okućnicom od 2.715 kvadrata/ Luciano Žufić (Milivoj MIJOŠEK)


Sudeći po novim podacima Luciano Žufić postao je vlasnik kuće s okućnicom u Gržinima, dok je ranije imao samo kuću. S ondašnjih 140 kvadrata, ta jedna te ista kuća, ali sada s okućnicom, proširila se na 2.715 kvadrata. To bi značilo da se ranije negdje po putu "izgubilo" 2.575 kvadrata. Stjecanje vlasništva nije mijenjao pa i dalje navodi da je tu nekretninu stekao na neki drugi način, darovnim ugovorom odnosno ugovorom o doživotnom uzdržavanju

Još jedan donačelnik bivši volonter, a danas profesionalac, sjetio se ispraviti podatke o imovini u svojoj imovinskoj kartici. Nakon što je to zbog napisa u Glasu Istre početkom godine učinio IDS-ov donačelnik Marčane Marijan Kostešić, sličan primjer naknadne pameti slijedi i Kostešićev kolega iz SDP-a.

Riječ je o žminjskom donačelniku Lucianu Žufiću koji je donedavno volontirao za dvije tisuće kuna, a nakon što je dao otkaz u Bina Istri gdje je radio petnaest godina, drugi se dan uspio zaposliti kao donačelnik-profesionalac u Općini Žminj. Premda je prvu plaću Žufić ipak dobio u iznosu od 11 tisuća kuna, odlukom žminjskog Općinskog vijeća primanja su mu poprilično srezana. Iako je bilo rečeno da će kao zamjenik načelnika dobivati oko 4 tisuće kuna, ona su ipak veća. Tako barem piše u novoj imovinskoj kartici koju je Žufić korigirao prije dva tjedna.

Iz nje naime proizlazi da kao profesionalac zarađuje solidnih 6.700 kuna. Osim što je postao profesionalni zamjenik načelnika Općine koja broji oko 3.400 stanovnika i to pred sam kraju mandata, vidljive su i promjene u nekretninama, a koje u karticama iz 2018. i 2017. godine Žufić nije prikazao.

Sudeći po novim podacima, Luciano Žufić postao je vlasnik kuće s okućnicom u Gržinima, dok je ranije imao samo kuću. S ondašnjih 140 kvadrata, ta jedna te ista kuća, ali sada s okućnicom, proširila se na 2.715 kvadrata. To bi značilo da se ranije negdje po putu "izgubilo" 2.575 kvadrata. Stjecanje vlasništva nije mijenjao pa i dalje navodi da je tu nekretninu stekao "na neki drugi način, darovnim ugovorom odnosno ugovorom o doživotnom uzdržavanju".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter