SVETI PETAR U ŠUMI

Sajam "S klobasicom u Europu": Prijave za sve izlagače primaju se do 25. travnja

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


    Prijave za sve izlagače na međunarodnom sajmu "S klobasicom u Europu" koji će održati po osmi put od 13. do 15. svibnja primaju se do 25. travnja ili do popunjavanja raspoloživih mjesta u sajmenim šatorima, objavili su organizatori iz Općine Sveti Petar u Šumi. Nakon dvogodišnje pauze izazvane korona krizom sajam će se održati na novoj lokaciji Hrvatske kuće od kobasica. Ove godine namjeravaju organizirati još tri tradicionalne manifestacije: ljetni noćni sajam "S klobasicom u EU", istarsku prašćinu i Dan istarskih klobasica po starinski.

    Sajam je zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom "gradu od kobasica".

    Za vrijeme sajma organizirati će se razni programi, gourmet, zabavni događaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, mini konferencija, a tijekom sajma održati će se sedmo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku.

    U sklopu ovogodišnje manifestacije već je održano senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama kroz projekt sajma "Dani hrvatskih kobasica i salama". Ove je godine ukupno ocjenjeno 123 uzorka kobasica i salama iz Hrvatske, Slovenije i BIH. Ocjenjivanje je održano u osam kategorija, a na ocjenjivanju je sudjelovalo 16 senzornih analitičara i stručnjaka koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i Slovenije.

    Glavni organizator manifestacije je Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, ministarstava, Istarske županije, udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

    - Naša želja je da u budućim vremenima potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim proizvodima, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi, kao zavičaj kobasica sa šest odobrenih objekata za proizvodnju, postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva, kaže supetarski općinski načelnik Mario Bratulić.

    Organizator očekuje da će sajam posjetiti više tisuća ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter