PODOBAN ILI KOMPETENTAN?

POMRSILI IM SE RAČUNI: Medulinci već tri mjeseca ne znaju koga postaviti na čelno mjesto Turističke zajednice

Borba s vjetrenjačama: Traži li se podoban ili kompetentan čelnik? (Neven LAZAREVIĆ)

Borba s vjetrenjačama: Traži li se podoban ili kompetentan čelnik? (Neven LAZAREVIĆ)


Čemu toliko otezanje nije skroz jasno no razlog možda leži u činjenici što su se u cijeloj ovoj priči oko naoko formalnog izbora direktora nekima pomrsili računi, pa se tijek natječaja nije odigrao onako kako su možda pojedinci priželjkivali. U jeku samog raspisivanja natječaja spekuliralo se o nekim imenima, no jedna od navodnih kandidatkinja ali i favoritkinja onih koji odlučuju, na koncu se pod pritiskom, ipak nije javila na natječaj

Medulinci već puna tri mjeseca muku muče s izborom novog direktora ili direktorice Turističke zajednice što samo pokazuje koliko je svima u interesu da čelnu poziciju zauzme podobna osoba koja će uspjeti balansirati između novih razvojnih turističkih projekata ali i tamošnje politike. Iako je natječaj raspisan još 5. prosinca 2018. do danas se u Medulinu nisu stigli dogovorili koga izabrati u uredu koji će samo ove godine raspolagati prihodima od 11,9 milijuna kuna što je 2,4 milijuna kuna više nego lani.

Vodeći ljudi u Općini ne žele otkriti gdje je i zašto zapelo, a medulinski načelnik Goran Buić od kraja siječnja na naše upite opetovano odgovara da će se "sastati Turističko vijeće koje treba odlučiti". I tako iz tjedan u tjedan. No Vijeće nikako da se skupi i odabere novo vodstvo. Čemu toliko otezanje nije posve jasno no razlog možda leži u činjenici što su se u cijeloj ovoj priči oko naoko formalnog izbora direktora, nekima pomrsili računi, pa se tijek natječaja nije odigrao onako kako su možda pojedinci priželjkivali. U jeku samog raspisivanja natječaja spekuliralo se o nekim imenima, no jedna od navodnih kandidatkinja ali i favoritkinja onih koji odlučuju, na koncu se pod stvorenim pritiskom ipak nije javila na natječaj.

U međuvremenu se javilo pet zainteresiranih kandidata, ali samo su tri bile pravovaljane među kojima je i ona Davora Mezulića, bivšeg člana Uprave HRT-a koji trenutno živi u Zagrebu. Uz njega javile su se još dvije kandidatkinje. Mezulić je jučer rekao da nije odustao od kandidature i da će se odazvati na razgovor idući tjedan. I sam se složio da se cijela procedura odužila. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter