SEZONA PRED VRATIMA

TZ MEDULINA VEĆ PET MJESECI BEZ DIREKTORA: Na ponovljeni natječaj javilo se šest osoba, valjane su tri kandidature. Ne zna se je li među njima i ona ambicioznog Enca Crnoborija

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Medulin (D. ŠTIFANIĆ)

Medulin (D. ŠTIFANIĆ)


Enco Crnobori, medulinska siva eminencija, glavni operativac i desna ruka načelnika Općine Gorana Buića zadnjih se dana sve češće spominje kao budući novi direktor Turističke zajednice općine Medulin. No, s obzirom na uvjete koji su navedeni u natječaju, vrlo je lako moguće da se radi o spinu…

Sezona je pred vratima, prvi turisti stižu već za Uskrs, a Medulin kao najturističkija općina u Hrvatskoj već pet mjeseci zbog političkih igrica ne uspijeva izabrati novo vodstvo svoje Turističke zajednice čiji je planirani ovogodišnji prihod čak 11,9 milijuna kuna! Ne da je čudno, nego je i nevjerojatno da se tako formalan izbor pretvorio u prvoklasnu sapunicu u kojoj zbog lobiranja s raznih strana saga o novom direktoru mjesecima puni novinske stupce. Jasno je da osoba koja će preuzeti kormilo turističkog ureda treba biti kompetentna, no ne manje važno je, očito, da bude i politički podobna.

Novi natječaj

Nakon debakla s prvim natječajem, na koji se javilo petero kandidata, a troje zadovoljilo uvjete, Turističko vijeće cijelu je proceduru vratilo na početak, jer nije moglo odabrati najboljeg. Iako su, zanimljivo, po službenom obrazloženju "svi bili odlični". Ti "odlični" bili su Davor Mezulić za kojeg se tvrdilo da ga gura načelnik Goran Buić, te Daniela Faraguna i Vesna Krajnović. Nakon toga je po sili zakona vođenje TZ-a preuzeo načelnik Goran Buić, koji još nije iskreno objasnio zbog čega se sve toliko odužilo. Zbog te nikad dovoljno razjašnjene situacije i svjesnog stvaranja ozračja tajnovitosti oko tog izbora, prije svega od načelnika Buića i njegovog prvog suradnika Enca Crnoborija, počelo se sumnjati u određena pogodovanja. U međuvremenu je raspisan i drugi natječaj na koji se javilo šestero kandidata, a tri kandidature su pravovaljane. Potvrdio je to i Buić, napomenuvši da će novi direktor ili direktorica biti poznati idući tjedan.

Međutim, zadnjih nekoliko dana s raznih strana stižu informacije da bi u fotelju direktora TZ-a mogao sjesti Enco Crnobori, znan kao medulinska siva eminencija, glavni operativac i desna ruka Gorana Buića. No, sam načelnik na ove spekulacije kratko kaže - "no comment".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter