OD 22. DO 24. TRAVNJA

Nova sportsko-rekreativna manifestacija u Kanfanaru. Svi putovi vode u Lim: VIKEND NORDIJSKOG HODANJA

| Autor: Boris VIDULIN
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Od 22. do 24. travnja u Kanfanaru će se prvi put održati nova sportsko-rekreativna manifestacija "Svi putovi vode u Lim", odnosno vikend nordijskog hodanja. O tome su na konferenciji za novinare govorili načelnik Kanfanara Sandro Jurman, direktorica Turističke zajednice Općine Kanfanar Ivana Maružin i Silvija Zoković u ime organizatora, udruge "Zona srca".

Najavljeno je da su udruga "Zona srca, Općina Kanfanar i TZ Kanfanar pripremili bogat trodnevni program koji će početi u petak 22. travnja u 17 sati tečajem nordijskog hodanja, nakon kojeg kreće i kraća šetnja do lokaliteta Kašteljir s izvorima vode u blizini Kanfanara, u ukupnoj dužini od oko pet kilometara.

U subotu, 23. travnja će sudionici s nordijskim hodanjem krenuti u 9 sati ujutro, a ruta će proći nekim od najljepših prirodnih cjelina općine Kanfanar. Naime, sudionici će iz Kanfanara krenuti do Dvigrada kroz Limsku dragu, a nakon trase duge 12 kilometara, sve očekuje zajednički ručak i tombola s lokalnim proizvodima Kanfanarštine kao nagradama.

Posljednji dan manifestacije, nedjelja 24. travnja, rezervirana je za hodanje kroz Limsku dragu sve do Limskoga zaljeva i natrag do Kanfanara, uz trasu dužine 15 kilometara (za one koji ne budu mogli samostalno završiti cijelu dionicu bit će osiguran povratak kombijem). Po dolasku na Limski zaljev, sudionici će moći degustirati proizvode iz Kanfanara u uživati u ambijentu Limskoga zaljeva, područja zaštićenog u dvjema kategorijama (posebni rezervat u moru i zaštićeni krajobraz).

Cijena kotizacije za sudjelovanje u manifestaciji je 250 kuna, a uključuje vođene ture i tečaj nordijskog hodanja, zajednički ručak u subotu, startni paket (majica, pokloni sponzora), okrjepe na stazama i degustaciju lokalnih proizvoda.

Prijave za sudjelovanje moguće su putem portala stotinka.hr (https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1649). Detaljnije informacije o programu manifestacije također su dostupne na portalu Stotinka.hr, a za sva pitanja zainteresirane se osobe mogu javiti i na [email protected].

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter