VODNJAN

Naredna tri tjedna u Parku kažuna: DANAS POČINJE 13. AKCIJA MOJ KAŽUN

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
(Z. STRAHINJA)

(Z. STRAHINJA)


U Parku kažuna u Vodnjanu danas u 9 sati počinje 13. akcija Moj kažun u organizaciji Grada Vodnjana, a održavat će se do 25. svibnja, petkom i subotom. Već od danas počinje program "U moje vrime" kroz koji će posjetitelji besplatnom vožnjom turističkim vlakićem uz pratnju veselog animatora otkrivati obnovljene staze, kažune i suhozide. Tom će prilikom moći ćuti kako su nastali kažuni, čemu su služili i kako je izgledao život istarskog težaka prije sto godina. Polazna točka vlakića je Park kažuna. U programu "U moje vrime" organizirane grupe, dakle škole i vrtići, mogu sudjelovati petkom (10., 17. i 24. svibnja), a svi ostali posjetitelji subotom (11., 18. i 25. svibnja), uz obaveznu rezervaciju, na brojeve telefona 535-953 ili 535-961, radnim danom od 9 do 12 sati.

Na te se brojeve primaju i prijave za radionice suhograditeljstva "Majstor od kažuni", na kojima sudionici nastoje ovladati umijećem suhozidne gradnje. Mala škola gradnje održavat će se subotama, s početkom u 9 sati, u trajanju od ukupno četiri sata. Radionice su ograničene na 15 osoba, kotizacija iznosi 50 kuna, a svaki će sudionik dobiti majicu, skripte i diplomu po završetku radionice.

U sklopu ovogodišnje akcije Moj kažun na Stanciji Guran odvija se 5. Festival zdravog života, vozit će se i Bumbarbike maraton, druga biciklijada iz programa Jug na 2 kotača, te obilježiti Dan obitelji. Za kraj akcije na atraktivnom lokalitetu Tri kažuna kod Batvača, održat će se koncert ženske grupe The Frajle.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter