Ulaganje

VODNJAN: Uređena biciklistička staza i postavljen "photo point" u Parku kažuna

Na samoj stazi, osim brojnih maslinika, suhozida i kažuna, posjetitelji dolaze do veličanstvene crkve sv. Foške te do, tlocrtom manjih, ali predivnih crkvica poput sv. Tome i sv. Martina. Sa staze je moguće skrenuti u Peroj, spustiti se do plaže i uživati uz more", pojašnjavaju iz vodnjanskog TZ-a

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Park kažuna i photo point

Park kažuna i photo point


Na području Vodnjanštine postoji čak 86 kilometara obilježenih biciklističkih staza i desetak kilometara avanturističkih biciklističkih staza. Atraktivan i raznolik prirodni okoliš, bogata kulturno-povijesna baština iz raznolikih perioda, povoljna klima, blizina velikih tržišta, sigurnost zemlje te mnoštvo cesta s manjim intenzitetom motornog prometa i putova pogodnih za kretanje bicikala pružaju Vodnjanštini brojne komparativne prednosti za razvoj cikloturizma. 

Atrakcije staze 327

Biciklističke staze na Vodnjanštini, idealan su način za otkrivanje njezinih prirodnih ljepota. Maslinici, šume i lokve, kažuni i suhozidi, konobe i podrumi, tajanstvene crkvice i ruševine, arheološka nalazišta – sve njezine ljepote mogu se umrežiti kroz biciklističke staze.

Jedna od njih je kružna staza 327 – staza Kažuna i suhozida. U 2020. godini proglašena je jednom od top biciklističkih staza u Istri. Turistička zajednica grada Vodnjana, kako bi korisnicima biciklističke staze još više olakšala snalaženje i uljepšala doživljaj, nadopunila je staze dodatnom signalizacijom.

"Nadopunjenom signalizacijom dodatno potičemo korisnike da uz samu stazu posjete skrivene ljepote – lokaciju tri kažuna, lokaciju dva kažuna, crkvu sv. Mihovila Banjolskog te da upoznaju prirodne ljepote uz stazu – lokvu Fontana i lokvu "laco Nu". Na samoj stazi, osim brojnih maslinika, suhozida i kažuna, posjetitelji dolaze do veličanstvene crkve sv. Foške te do, tlocrtom manjih, ali predivnih crkvica poput sv. Tome i sv. Martina. Sa staze je moguće skrenuti u Peroj, spustiti se do plaže i uživati uz more", pojašnjavaju iz vodnjanskog TZ-a. 

Neobičan "photo point"

Start staze je iz centra Vodnjana, s parkirališta u Istraskoj ulici u Vodnjanu, iz Parka kažuna, a moguće je krenuti i iz Peroja.

"U Parku kažuna ovih smo dana postavili jedan malo drugačiji 'photo point'. Radi se o velikoj ljuljački postavljenoj uz park. Posjetitelji ovdje mogu odmoriti, uživati u pogledu na kamene divove, kažune, napraviti fotografiju za uspomenu i podijeliti je na društvenim mrežama", pojašnjavaju nadalje iz TZ-a grada Vodnjana.

Osim biciklističkih staza, na području Vodnjanštine nalaze se i pješačke staze, a informacije o njima nalaze se na službenoj stranici Turističke zajednice grada Vodnjana – www.vodnjandignano.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter