BESPRAVNA GRADNJA?

Načelnik Medulina održao pressicu ispred sporne građevine pored mora, a obratio se i odvjetnik vlasnika te zgrade

| Autor: Marcello ROSANDA
Načelnik Kirac i predsjednik Vijeća Veljović ispred građevine na Bijeci (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Načelnik Kirac i predsjednik Vijeća Veljović ispred građevine na Bijeci (snimio Milivoj MIJOŠEK)


"Ovaj se objekt počeo graditi u skladu s građevinskom dozvolom, no kada smo mi kao općina uvidjeli da se od nje odstupilo, pozvali smo građevinsku inspekciju koja je zatvorila gradilište. Međutim, usprkos tome gradnja se nastavlja", poručio je danas načelnik Medulina Ivan Kirac koji je uz predsjednika Vijeća Vladimira Veljovića održao konferenciju za novinare ispred spornog objekta tik do plaže Bijeca, pored beach bara Sunshine.

Veljović je potom napomenuo da cijelo Vijeće oštro osuđuje gradnju bez građevinske dozvole, dok je Kirac podsjetio na sve korake koji se po tom pitanju trenutno poduzimaju, o čemu smo već pisali

"Općina Medulin je petim, ciljam izmjenama i dopunama prostornog plana spriječila izgradnju polugrađevinskih i građevinskih objekata koji narušavaju vizuru cijelog mjesta i čine devastaciju u prostoru. I dalje ćemo se boriti protiv toga. U gradnji bez građevinske dozvole investitor često prejudicira da će dozvola biti ishodovana, te nastavlja graditi", kazao je Kirac i dodao da su se na zaštićenom području Kamenjaka već počeli uklanjati bespravni objekti i kamp kućice.

"Kroz agro-tehničke mjere donijeli smo odluku da se humusni sloj ne smije uklanjati do dubine od 30 centimetara, jer to prejudicira izgradnju temelja. Na poljoprivrednim zemljištima ne smiju se raditi ni betonski zidovi", poručio je Kirac i potvrdio da je Općina na području Kamenjaka pokrenula kazneni postupak prema, za sada, jednom počinitelju.

Tiskovnu konferenciju su pratili i sami vlasnici sporne građevine, odnosno Marica Jakić te njihov odvjetnik Dino Čekada, koji se obratio novinarima.

"Ovdje se nalazimo na krivom mjestu u krivo vrijeme. Ovo je zona građevinske namjene, ne radi se o parceliranju poljoprivrednog zemljišta i postavljanju nekakvih kamp kućica koje crpe resurse. Izdana je pravomoćna građevinska dozvola, nakon toga zatražena je izmjena na koju se Općina nije očitovala. Postupak je još uvijek u tijeku", kratko je komentirao Čekada.

Pressica u Medulinu

Sporna građevina

Pressica u Medulinu

Kirac i Veljović te savjetnik Gianni Bužleta

Pressica u Medulinu

Marica Jukić i odvjetnik Čekada

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter