DRŽAVNA MATURA

USPJEŠNI LABINSKI MATURANTI: Na razne studijske programe kao prvi izbor upisalo ih se 77 posto 

| Autor: Glas Istre
Labinski maturanti

Labinski maturanti


Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli pojedini fakulteti, učenici Srednje škole Mate Blažina Labin u ljetnom roku upisali su se na  ukupno 34 različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci, Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci te Visokom učilištu Algebra.

Od ukupno 56 učenika maturanata četverogodišnjih programa škole koji su prijavili ispite državne mature, 52 su stekli pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i to 24 učenika strukovnih  i 28 učenika gimnazijskog programa. Od toga broja njih 47 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok 5 učenika strukovnih programa nije bilo uspješno u obveznom dijelu.

Od učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 43 je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj, a jedna učenica nastaviti će obrazovanje izvan Hrvatske. Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici labinske srednje škole u ljetnom roku upisali su se na ukupno 34 različitih studijskih programa na Sveučilištu u Puli, Rijeci, Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci te Visokom učilištu Algebra.

Analizom rezultata upisanih učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo se da su labinski maturanti na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko pozicionirani na njihovoj listi želja.

Rezultati o broju upisanih po izboru pokazuju da su skoro svi labinski učenici upisali studijske programe koji su bili visoko pozicionirani na njihovoj prioritetnoj listi, odnosno 82 posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter