županijska akcija za početak sezone

KRENUO VIKEND S POPUSTIMA U Arenu u pola cijene, jeftiniji izleti na najpoznatije otočje razgrabljeni. No, ima još zanimljivosti za obići

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


I uspon na pulski Kaštel Povijesnog i pomorskog muzeja Istre bit će nagrađen s upola jeftinijim ulaznicama * Mnogi će ovog vikenda lijepo vrijeme iskoristiti za posjet Kamenjaku s obzirom da je istoimena Javna ustanova priredila besplatan ulaz vozila na zaštićeno područje

 

Ovog se vikenda pulska Arena može razgledati uz 50 posto nižu ulaznicu, a u Kaštel će se moći ući samo za 10 kuna. I izlet na Brijune danas i sutra košta upola manje, ali na stranicama Nacionalnog parka već je jučer objavljena obavijest da su svi termini popunjeni.

Dio je to akcije koju je za ovaj vikend, radi oživljavanja turističke sezone nakon epidemije koronavirusa, pokrenuo Upravni odjel za turizam Istarske županije. Akciji su se odazvali i Pula i Puljština, njihove turističke zajednice, kulturne i javne ustanove i mnogi drugi dionici u turizmu koji nude enološke i gastronomske proizvode te razne usluge i sadržaje.

 U Augustov hram za dvije i pol kune 

Arheološki muzeja Istre iz Pule subotnje će i nedjeljne goste dočekati s 50-postotnim popustom. Rimski Amfiteatar moći će se razgledati od 9 do 17 sati po povlaštenoj cijeni od 35 kuna za odrasle te po 17,5 kuna za djecu, učenike i studente. Osobe s invaliditetom ostvaruju i dodatnih 50 posto popusta na već sniženu ulaznicu uz predočenje dokaza. Tako će i u Augustov hram u istom razdoblju posjetitelji moći ući po cijeni od samo pet kuna, a djeca, učenici i studenti za samo 2,5 kune.

I uspon na pulski Kaštel bit će nagrađen s upola jeftinijim ulaznicama, s obzirom da Povijesni i pomorski muzej Istre omogućuje posjetiteljima razgledavanje središnje gradske tvrđave iz mletačkog razdoblja te muzejskog postava po cijeni od 10 kuna za odrasle i samo pet kuna za studente i umirovljenike, dok je za djecu, čak i u grupama ulaz besplatan. Muzej je otvoren od 10 do 18 sati, a na raspolaganju su posjetiteljima izložbe "Čuvari istarskih fresaka", "O bella, ciao!" o Talijanskom partizanskom bataljunu "Pino Budicin" te izložba kazališnih fotografija Alojza Orela. 

Istrian de Dignan za 15 kuna 

Ovakva akcija od 50 posto popusta posebno dolazi do izražaja kod skupljih sadržaja, kao što su izleti na Veli Brijun za individualne posjetitelje uz pratnju stručnog vodiča. Izletnici će danas i sutra umjesto 230 kuna za odrasle plaćati izlet upola te cijene. No, slaba je to utjeha onima koji su zakasnili s rezervacijom s obzirom da je kvota izletnika na uvijek atraktivno Otočje već popunjena.

Zato će im na raspolaganju biti Kuća istarskog maslinovog ulja u Puli u koju će posjetitelji na jednosatni razgled muzeja moći ući po cijeni od 25 kuna za odrasle i 12,5 kuna za djecu od 6 do 15 godina. Na 65 je kuna sniženo i razgledavanje muzeja u paketu "Gold experience" koji obuhvaća audio vodič na 12 jezika, osnovnu edukacija i degustacija, te dodatna degustaciju maslinovih ulja i desert iznenađenja.

Mnogi će ovog vikenda lijepo vrijeme iskoristiti za posjet Kamenjaku s obzirom da je istoimena Javna ustanova priredila besplatan ulaz vozila na zaštićeno područje u razdoblju od 10 do 18 sati. Od kulturnih sadržaja na Puljštini može se razgledati i kuća tradicije Ekomuzeja Istrian de Dignan u Vodnjanu po cijeni od 15 kuna. Polusatni obilazak Kuće vještice Mare u Svetvinčentu, što uključuje i 3D mapping, virtualnu stvarnost, interaktivne portrete i knjigu, moguć je po cijeni od 15 kuna za odrasle, a 10 kuna za djecu. Ulaz u Centar za posjetitelje i Muzej Trke na prstenac u Barbanu bit će besplatan od 12 do 19 sati, a najam 3D naočala i virtualno gađanje prstenca koštat će samo 10 kuna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter