Počela sezona

KREĆE LOV NA NAJSKUPLJU GLJIVU NA SVIJETU. U potragu u Motovunsku šumu mogu i "obični smrtnici". Doznajte kako

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Ilustracija

Ilustracija


Sezona istarskog bijelog tartufa, Tuber magnatum Pico, najskuplje podzemne gljive na svijetu, započinje 1. rujna, a njen će početak Udruga tartufara "Istra", obilježiti okupljanjem u Motovunskoj šumi, u subotu 3. rujna.

U otvaranju sezone lova na bijeli tartuf, moći će sudjelovati zainteresirani posjetitelji koji će s tartufarima i njihovim psima provesti nekoliko sati u Motovunskoj šumi, doživjeti lov na tartufe, a potom su svi sudionici pozvani na besplatnu degustaciju tartufa koja će se održati u Motovunu u vrtu boutique hotela "Kaštel", gdje će se za pripremu koristiti i tartufi koji su pronađeni upravo u lovu u kojem su prethodno sudjelovali.

Okupljanje i zdravica predviđeni su od 8 sati, ulazak u Motovunsku šumu u 9 sati. Mjesto okupljanja je ispod sela Ipši, raskrsnica Gradinje - Livade, kod tabele s oznakom posebnog rezervata prirode. Lov će trajati do 10.30 sati kada će se svi sudionici uputiti na degustaciju tartufa i prigodnu zakusku, organiziranu u suradnji s Općinom Motovun i motovunskom Turističkom zajednicom.

Budući da će broj sudionika ovog događaja biti ograničen, svi zainteresirani za sudjelovanje u otvaranju sezone lova na bijeli tartuf trebaju se Udruzi tartufara javiti najkasnije do četvrtka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter