ZAHVALA GRADU NA POTPORI

BOŠNJAČKA NACIONALNA ZAJEDNICA BUZET: Posjetitelji i gosti pjevali sevdalinke zajedno s izvođačima programa

Ususret ovogodišnje rujanske Subotine – obilježavanja Dana grada Buzeta, priređen je koncert mješovitog hora "Harmonija" iz Sanskog Mosta i Folklorne skupine "Buzetski biseri". Riječ je o jubilarnim petnaestim po redu Danima bošnjačke kulture s programom održanim protekle subote u Narodnom domu

| Autor: Asim ČABARAVDIĆ
Buzetski biseri i Hor Harmonija iz Sanskog Mosta (Snimio Asim Čabaravdić)

Buzetski biseri i Hor Harmonija iz Sanskog Mosta (Snimio Asim Čabaravdić)


Bošnjačka nacionalna zajednica Buzet predvođena Muhamedom Muratagić, na originalan se način zahvalila Gradu Buzetu i njegovim građanima na potpori koju pružaju Bošnjakinjama i Bošnjacima Buzeštine u njihovim bogatim kulturnim aktivnostima.

Ususret ovogodišnjoj rujanskoj Subotini – obilježavanju Dana grada Buzeta, priređen je koncert mješovitog hora "Harmonija" iz Sanskog Mosta i Folklorne skupine "Buzetski biseri". Riječ je o jubilarnim petnaestim po redu Danima bošnjačke kulture s programom održanim protekle subote u Narodnom domu. Pokrovitelji su bili Grad Buzet i Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Sevdalinke i pop pjesme

Solisti Hora "Harmonija" u svom glazbenom nastupu proveli su vedro publiku kroz cijelu Bosnu i Hercegovinu, a posebice gradove Bihać, Prijedor, Banjaluka, Sarajevo, Višegrad i Mostar s najpoznatijim sevdalinkama. No, u program su bile uvrštene i pop pjesme poznatih bosanskih izvođača kao što su Kemal Monteno, Dino Merlin, grupe Cod, Indexi i ostali.

(Snimio Asim Čabaravdić)

Zajedno sa solistima pjevali su posjetitelji i gosti, a među njima Ishak Hodžić, član Savjeta za nacionalne manjine Hrvatske, izaslanica župana Istarske županije pročelnicu Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković, izaslanica buzetskog gradonačelnika Dubravka Dujanić, predsjednik Gradskog vijeća Buzeta Davor Prodan i drugi.

Zajedno sa solistima mnoge su sevdalinke i pop pjesme pjevali posjetitelji i gosti koje je srdačno na otvaranju programa pozdravio Muhamed Muratagić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Buzet.

Postali dio turističke ponude Buzeta

- Današnjom manifestacijom želimo dati svoj doprinos u očuvanju i promociji kulture Bošnjaka, ali i uvezivanju i integraciji s kulturnim identitetom sredine u kojoj živimo i djelujemo. Točno prije 15 godina počeli smo s projektom predstavljanja kulture, običaja i tradicije Bošnjaka u Buzetu pod sloganom - otvorimo srce i dušu, predstavimo sebe i dio naše kulture našim sugrađanima da nas bolje upoznaju. Nismo tada ni slutili da će Dani bošnjačke kulture postati dio programskog obilježavanja dana grada Buzeta – rujanske Subotine i dio turističke ponude Buzeta, te nam se time ukazala velika čast, ali i obveza da predstavimo jedan dio bogatog kulturnog identiteta i stvaralaštva Bošnjaka Buzeta, Istre, BiH, pa i šire, poručio je Muratagić.

(Snimio Asim Čabaravdić)

- Drago mi je da su Dani bošnjačke kulture svojim programskim sadržajima prerasli lokalne okvire i postali manifestacija regionalnog karaktera koja je sa svojim programima na jednoj visokoj razini zainteresirala mnoge bošnjačke udruge u Istri, RH i BiH koje se bave kulturnim stvaralaštvom da sudjeluju u programskim sadržajima Dana bošnjačke kulture Buzet. Programe BNZB prepoznali su Grad Buzet, Istarska županija, Savjet za nacionalne manjine, koji su i pokrovitelji tih programa, što govori da su se Bošnjaci grada Buzeta i šire kvalitetno integrirali i afirmirali u gradu Buzetu i Istarskoj županiji, te s ponosom na našim nastupima pronosimo ime našeg grada i naše Istarske županije, zaključio je Muratagić.

Izvođače programa i posjetitelje srdačno su pozdravili uzvanici Nada Prodan Mraković, Dubravka Dujanić i   Ishak Hodžić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter