MEĐUNARODNO PRVENSTVO POLJSKE U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Boćari "Istrijane" dvostruki prvaci


Danas su se iz Poljskog grada Konopiska vratili boćari i boćarice Boćarskog kluba za osobe s invaliditetom Istarske županije "Istrijana" i to sa dva zlata, srebrom i broncom. Kako doznajemo, igrač Kluba Davor Komar iz Pule bez ijednog je poraza na prvenstvu osvojio prvo mjesto i time postao službeni prvak Poljske u 2018. godini. Ovo je Komarov drugi nastup na otvorenom prvenstvu Poljske i njegova druga titula prvaka Poljske.

Službeni prvaci Poljske u tročlanim ekipama/timovima, postali su članica Kluba Dubravka Jeromela iz Pule, članica Kluba Marina Relić iz Kanfanara i član Adriano Stihović iz Lindara, osvojivši nakon devet odigranih utakmica prvo mjesto. Srebro je osvojila viceprvakinja Poljske, članica Kluba Melisa Osmanović iz Pule. Da se Osmanović i Komar tijekom razigravanja nisu susreli odnosno igrali jedan protiv drugog, njezin bi rezultat po sakupljenim bodovima bio zlato! Broncu iz Poljske u Istru donio je član Kluba Emir Jahović iz Ližnjana, dok je četvrto mjesto u istoj BC5 kategoriji osvojila članica Kluba Sabina Brezac iz Valbandona koja je u "borbi" za treće mjesto izgubila za jedan bod, od svog klupskog suigrača Emira Jahovića.

Iako su odigrali vrhunske utakmice, manjak sportske sreće imali su boćari Kluba Draško Bartolić iz Pule i Zoran Peruško iz Peruški. Nakon ovog prvenstva Klub "Istrijana" broji 155 osvojenih pehara/medalja na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, čime nastavljaju dvanaestogodišnju dominaciju u boćanju za osobe s invaliditetom.

(B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter