rekonstrukcija županijske ceste

Asfaltirana prva dionica ceste Ponte Porton - Grožnjan

| Autor: Luka JELAVIĆ
Cesta Grožnjan - Ponte Porton

Cesta Grožnjan - Ponte Porton


Počela je dugoočekivana rekonstrukcija i asfaltiranje županijske ceste od Grožnjana do Ponte Portona, za Grožnjan i mještane cijelog područja vrlo važne prometnice. To je jedna od starijih cesta na tom dijelu Istre, a povezivala je cijelu Grožnjanštinu s dolinom Mirne i bila najkraći put prema Rijeci i Puli.

Tu "bijelu" cestu godinama su, uz mještane koji žive uz nju, koristili i turisti za dolazak u Grožnjan iz pravca Ponte Portona, gdje se sastaju ceste od Rijeke i Pule. Općina Grožnjan se godinama pokušavala izboriti za uređenje te ceste pa je početak asfaltiranja donio veliko zadovoljstvo.

- Ta cesta ima velik značaj za središte općine, jer je najbliži put prema Puli ili Rijeci. Drago nam je da je napokon počela rekonstrukcija i asfaltiranje. Za sada je postavljeno 1.200 metara asfalta pa se svi nadamo da će Županijska uprava za ceste cijeli posao završiti u dva-tri navrata, kao što je to bilo sa cestom od Završja prema dolini Mirne, također važne prometnice za naše područje, bio je zadovoljan načelnik Općine Grožnjan Claudio Stocovaz.

U najvećem dijelu radove financira Županijska uprava za ceste iz Fonda za izvanredno održavanje županijskih cesta, a s dijelom sredstava sudjeluje i Općina Grožnjan.

Nakon položenog asfalta, radnici poduzeća Cesta iz Pule uređuju bankine i postavljaju zaštitnu ogradu na kritičnim mjestima. Inače, to je dio županijske ceste Buje - Grožnjan - Ponte Porton u dužini od 11,8 kilometara. Već davno je asfaltirana cesta od Buja do Grožnjana (oko sedam kilometara), tako da slijedi još dionica do izlaza na glavnu cestu kod Ponte Portona.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter