Informatička obuka za umirovljenike

Nakon početnog, 18 penzića završilo i napredni ciklus

| Autor: Branko Biočić
(Foto: SUH Labin)

(Foto: SUH Labin)


Nakon što je u lipnju realiziran prvi i to početni ciklus informatičke obuke, nedavno je završen je i drugi napredni ciklus radionica za članice i članove SUH-a Podružnice Labin organiziran u okviru projekta EDUCA 60+.

Sredstva za realizaciju je već drugu godinu za redom osigurao Grad Labin u okviru natječaja za financiranje programa odnosno projekata udruga i neprofitnih organizacija za 2024. godinu Razvoj civilnog društva. Projekt je realiziran u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Labin. Osnovni cilj projekta EDUCA 60+ je smanjenje digitalne i socijalne isključenosti u društvu građana treće životne dobi. U vremenu kada tehnologija iz dana u dan napreduje, svakodnevna potreba za svladavanje digitalne pismenosti postaje i starijim sugrađanima sve veći izazov i potreba.

U veseloj i opuštajućoj atmosferi, kroz šest radionica, 18 članica i članova labinskog SUH-a nadograđivali su svoja već ranije stečena osnovna znanja i vještine korištenja informatičkih komunikacijskih alata uz odličnu i simpatičnu edukatoricu Adrianu Batelić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter