U ORGANIZACIJI LABINSKE PODRUŽNICE SUH-a

Završena informatička obuka umirovljenika

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Digitalna pismenost postaje sve važnija životna vještina koja definitivno može obogatiti kvalitetu života starijih osoba pa je Podružnica SUH-a Labin, nakon odrađenog prvog ciklusa u lipnju, organizirala i drugi ciklus informatičke obuke svojih članica i članova koji je završen u četvrtak.

Tečaj kojeg je vodila Adriana Batelić organiziran je u okviru projekta Educa 60+ a sredstva za projekt je osigurao Grad Labin u okviru financiranja programa i projekata udruga i neprofitnih organizacija za 2023. godinu za razvoj civilnog društva. Projekt se izvodio u partnerstvu sa Gradskom knjižnicom Labin a osmišljen je polazeći od činjenice da značajan dio starijih osoba sve teže uspijeva pratiti razvoj i brzinu tehnoloških promjena te uslijed toga dio njih ostaje ili će ostajati isključen u mogućnostima ostvarivanja nekih svojih prava i zadovoljavanja određenih potreba i s vremenom će postajati sve ugroženiji članovi zajednice.

Kroz obuku je 24 polaznika steklo znanja o korištenju interneta i ICT-a u svakodnevnom životu. Također su se upoznali sa mogućnostima korištenja pametnih telefona, o javnim online servisima i mogućnostima njihovih korištenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter