Sportfest u Poreču

Predstavljen projekt CISCA: Sport kao sredstvo društvene inkluzije

| Autor: Glas Istre
(Foto: SZ Grada Poreč)

(Foto: SZ Grada Poreč)


Na manifestaciji Sportfest koja se održala u Poreču, 20. listopada, predstavljen je projekt CISCA ("Curriculum Innovation for Synergy Between Community Sport and Activism"), čiji je koordinator Sportska zajednica grada Poreča.

Projekt CISCA, financiran kroz program Erasmus Plus, predstavlja partnerstvo za suradnju u sportu te se fokusira na poticanje društvene inkluzije kroz sport, istražujući inovativne pristupe koji povezuju sport s aktivizmom i civilnim društvom.

Predstavljanje projekta održano je u sklopu panela "Sport i zajednica: Uloga sportskih aktivnosti u stvaranju socijalne kohezije", na kojem se povela inspirativna rasprava o tome kako sport može postati platforma za zajedništvo i inkluziju.

Poseban naglasak stavljen je na uključenje osoba s invaliditetom u zajedničke sportske aktivnosti kao primjer dobre prakse koji je SZGP održala u ljetnim mjesecima.

Projekt CISCA, koji okuplja partnere iz Hrvatske, Italije, Grčke, Austrije, Poljske i Njemačke, odgovara na hitnu potrebu za većom društvenom uključenošću kroz sport, ističući sinergiju između sporta, društvenih organizacija i zajednice.

Za više informacija i najnovije vijesti o projektu, posjetite službenu web stranicu na www.cisca-project.eu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter