DVORANA ŽATIKA

JUBILARNO, PETO IZDANJE U petak u Poreču počinje Sport Fest

| Autor: Boris BILAS
Loris Peršurić i Alan Balen na jučerašnjoj konferenciji za novinare

Loris Peršurić i Alan Balen na jučerašnjoj konferenciji za novinare


Jubilarno, peto izdanje Sport Festa koje danas u 11 sati počinje u dvorani Žatika, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj su porečki gradonačelnik Loris Peršurić i izvršni direktor Sport Festa Alan Balen predstavili program ovogodišnje konferencije, sajma i sportskih natjecanja. Nakon svečanog otvorenja na kojem će predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša pojedincima, klubovima, organizacijama i gradovima dodijeliti JUMP nagrade u sedam kategorija za doprinose i ostvarenja u sportu, počet će službeni dio Sport Festa koji je podijeljen na dva dijela.

Predavanja će na konferenciji održati neka od najpoznatijih imena hrvatskog sporta poput Nikole Pilića, Dubravka Šimenca, Tina Srbića ili Martina Sinkovića, a istovremeno će biti otvoren sajamski prostor s velikim brojem izlagača sportskih aktivnosti i opreme. Počet će i razni sportski događaji. Tako će cijeli vikend u Poreču proteći u znaku poznatih sportaša i zanimljivih sportskih događaja.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je naglasio da je Sport Fest još jedan dokaz da se manifestacije vraćaju u Poreč, te da puno manifestacija odgovara identitetu grada.

- Poreč je grad koji živi sport, grad koji ima jako puno sportaša profesionalaca i rekreativaca, grad koji ima jedno igralište na otprilike 200 stanovnika, dok je nacionalni prosjek jedno na njih 800, grad sa šest javnih dvorana, dvije privatne, bezbroj teniskih i drugih sportskih terena, s nogometnim kampusom u izgradnji. Mislim da će se svi složiti da je Sport Festu mjesto upravo tu, u Poreču. Zato hvala organizaciji koja se ponovno vratila u Poreč, koja je tu bila i lani kad gotovo nije ni bilo manifestacija. Rekao bih da je ovo idealna manifestacija za sve generacije jer ima vrlo mnogo dobrih predavanja i gostovanja, ali je i ponuda sportova izuzetna. Zato sve pozivam da dođu do dvorane Žatika ovaj vikend i uživaju u Sport Festu, rekao je Peršurić.

Na njegove se riječi nadovezao Alan Balen, izvršni direktor Sport Festa, koji je zahvalio domaćinima i partnerima na kontinuiranoj podršci. Izrazio je veliko zadovoljstvo što se Sport Fest vratio u Poreč.

- Želio bih istaknuti cijeli niz odličnih konferencijskih predavača, kao što su Zlatko Mateša, Siniša Krajač, Tin Srbić, Ana Đerek, Igor Boraska, Danijel Šaškin, Dubravko Šimenc, Nikola Pilić, Hrvoje Horvat, Martin Sinković i mnogi drugi. Čeka nas i vrlo bogat sajamski dio, cijeli niz atraktivnih natjecanja, odnosno aktivnosti koje uključuju Run Fest utrku, crossfit i body building natjecanja, dodgeball utakmice, hrvatski lacrosse kup, flying disc, obaranje ruku, plesno natjecanje, freestyle nogomet i još mnogo toga. Podsjećam da su sajam i praćenje natjecanja besplatni za sve posjetitelje pa pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže na ovom sportskom vikendu, rekao je Alen Balen.

Napomenuo je da će se, uz sve navedeno, i ove godine održati uzbudljivi Red Bull BMX nastupi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter