SASTANCI PO MJESNIM ODBORIMA

Nova zelena oaza Labina: Kature dobivaju moderni urbani park, evo kako će izgledati

| Autor: Branko Biočić
(Foto Grad Labin)

(Foto Grad Labin)


Predstavnici gradske vlasti prošli su se tjedan sastali s članovima Mjesnog odbora Kature, na posljednjem u nizu radnih sastanaka s mjesnim odborima. Na sastanku su analizirani realizirani projekti u tekućoj godini te razmatrani planovi za nadolazeće razdoblje.

Sastanku su prisustvovali Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Anita Blagonić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju, i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Serđo Mandić, te članovi MO-a Kature Tijana Kocijel (predsjednica), Mauricio Milevoj, Aida Murtić Hodžić, Miroslav Ivanošić i Ešef Kopić.

(Foto Grad Labin)Sastanak u MO-u Kature (Foto Grad Labin)

Predstavljanje u studenom

Predstavnici Grada ukratko su prezentirali odrađene komunalne projekte na području mjesnog odbora, odnosno konkretne planove realizacije do kraja 2024. godine, a kao jedan od budućih projekata na tom području naveli su i kapitalni projekt Urbani park Kature čijim će uređenjem Labin dobiti jednu novu, zelenu oazu po uzoru na svjetske metropole. Za budući Urbani park već su osigurana bespovratna sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 350 tisuća eura.

Prijedlog vizualnog rješenja Urbanog parka Kature izradio je "OpOp studio" iz Poreča, a trenutno se nalazi u fazi izrade glavnog projekta te će se po završetku prezentirati javnosti. Javno predstavljanje projekta Mjesnom odboru, a potom i široj javnosti planira se za studeni.

Predstavnici mjesnog odbora sa svoje su strane već unaprijed pripremili popis prioriteta za daljnje projekte u 2025. godini koje su predstavili prisutnim predstavnicima Grada, a, između ostalih, asfaltiranje parkirnih površina, sanaciju nogostupa i postavljanje rasvjetnih tijela po naselju.

(Foto Grad Labin)Vizualni prikaz budućeg Urbanog parka (Foto Grad Labin)

Problem parkiranja

Istaknuli su i problem parkiranja stanara u ulici Sv. Mikule od broja 5 do 11 gdje na parkiralištu ispred zgrade svoja vozila parkiraju pacijenti koji dolaze u dom zdravlja kao i pojedini djelatnici pa stanari nemaju gdje parkirati, iako su navodno prilikom izgradnje zgrade platili i parkiralište.

- Ovakvi sastanci pružaju priliku da na licu mjesta čujemo potrebe i ideje članova mjesnog odbora i građana. Naša je zadaća ugraditi te prijedloge u planove grada kako bismo nastavili unaprjeđivati infrastrukturu i usluge na razini koja odgovara potrebama svih stanovnika, izjavila je Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika, dodajući kako je uloga mjesnih odbora ključna u koordinaciji aktivnosti između gradske vlasti i lokalnih zajednica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter