psihijatar

Predavanje dr. Tomislava Peharde povodom Mjeseca borbe protiv raka dojke

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Jaramaz/Pixsell)

(Snimio Duško Jaramaz/Pixsell)


U povodu Mjeseca borbe protiv raka dojke, u utorak, 15. listopada u 16.30 sati u Velikoj vijećnici Grada Poreča, psihijatar dr. Tomislav Peharda održat će predavanje i raspravu na temu "Kako prihvatiti sebe nakon promjena koje donosi rak dojke? Kako okolina može pomoći oboljelima od raka dojke?". Predavanje će dati odgovore i naglasak na činjenicu da bitka s rakom dojke nije samo medicinska, već i duboko emocionalna te uz pacijenta utječe i na cijele obitelji.

Predavanje je nastavak Programa kojim se Grad Poreč i ove godine pridružuje globalnim naporima podizanja svijesti o ovoj bolesti, organizirajući niz događanja koja će okupiti medicinske stručnjake, pacijentice i sve građane. 

Program se nastavlja 21. listopada kada će dr. Daniela Beaković održati javnozdravstvena predavanja za učenike TUŠ Antona Štifanića, kako bi se potaknulo buduće naraštaje da prepoznaju važnost brige o vlastitom zdravlju od najranije dobi.

Program završava 26. listopada kod Suda s početkom u 16 sati, pješačenjem pod nazivom "Pješačenjem do zdravlja". Uz suradnju sa Sportskom zajednicom grada Poreča, svi građani pozvani su da se pridruže ovoj šetnji i nordijskom hodanju, koja simbolizira put prema zdravijem i svjesnijem životu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter