niz aktivnosti

U Umagu održane Sportske igre županijskog SUH-a

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
(Foto Grad Umag)

(Foto Grad Umag)


U Umagu, u Sportskoj dvorani "Juraj Radovčić" u Stella Marisu, održano je 14. izdanje sportskih igara članova Sindikata umirovljenika Hrvatske - podružnica Istarske županije. Na svečanom otvorenju u jutarnjim se satima svim prisutnim sudionicima obratio gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i zaželio im puno sreće u predstojećim natjecanjima.

Novčana pomoć

Prisutnima se u ime domaćina obratila i predsjednica SUH-a Umag Eva Vrtovec, koja nosi ujedno i funkciju predsjednice Organizacionog odbora ŽP SUH-a XIV. sportskih igara SUH-a Istarske županije. Čast da službeno otovori igre umirovljenika pripalo je predsjednici Županijskog povjerenstva SUH-a Istarske županije Đini Šverko.

Na svečanom otvorenju sportskih igara za kulturno-zabavni program bile si su zaduženi članovi i članice grupe "Zvjezdice 50+".

- Prigodom 14. izdanja Sportskih igara članova SUH-a Istarske županije, želim svima vama osobno zahvaliti na svemu što činite za mlađe generacije i za našu zajednicu, rekao je tom prigodom gradonačelnik Bassanese.

- Grad Umag posebnu pažnju pridaje građanima treće životne dobi te nizom mjera nastoji čim više utjecati na kvalitetu njihova života u zajednici. Jedan od najnovijih mjera i pomoći upravo je povećanje prihodovnog cenzusa potencijalnih korisnika. Slijedom navedenog, prag koji je do sada bio na granici 300 eura podiže se na 500 eura, što znači da će božićnicu dobiti svi umaški umirovljenici s mirovinom do 500 eura koji udovoljavaju uvjetima.

Grad Umag želi iskazati zahvalnost svim osobama starije životne dobi, a ujedno im barem dijelom uljepšati blagdane. Naša je misija osigurati umirovljenicima dostojno starenje i aktivno sudjelovanje u društvu, kako bi im se, kroz podršku, barem u malom dijelu odužili za sve što su učinili za razvoj našeg društva. Koristim priliku svima vama zaželjeti puno sreće u današnjem natjecanju. Uživajte u ovom aktivnom danu!, naglasio je gradonačelnik prilikom svojeg obraćanja.

Obilazak Umaga i druženje

Na natjecanju su sudjelovali članovi SUH-a podružnica Umag, Labin, Fažana, Novigrad, Pazin, Roč, Svetivinčenat, Poreč, Vrsar te Pula. Sudionici su se natjecali u nizu aktivnosti od kojih boćanje, kartanje, pikado, stolni tenis i šah. Domaćin je za sve sudionike organizirao obilazak Umaga po završetku natjecanja, a navečer je priredio svečanu dodjelu nagrada i druženje u hotelu Istra Plava Laguna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter