Podružnica SUH-a organizira izlete

Labinski umirovljenici putuju i druže se

| Autor: Branko Biočić
(Snimila Ornela Gergorić)

(Snimila Ornela Gergorić)


Nešto više od godinu i pol dana nakon što je labinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske dobila novo vodstvo, predsjednicu Eni Modrušan i njenu zamjenicu Nedu Križanac, broj članova je višestruko porastao, s pedesetak na čak 360. Tako su postali ne samo najbrojnija, već i najkativnija udruga.

Ono što penziće posebno zanima i veseli su jednodnevni izleti po Lijepoj našoj. Prepoznale su to i koordinatorice labinske podružnice koje su organizirale puno jednodnevnih izleta. U početku je to bio jedan autobus po izletu, da bi na nekoliko zadnjih izleta išla dva puna autobusa i uvijek se tražilo mjesto više. Tako je to bilo i nedavno kada je organiziran izlet na Špancirfest u Varaždin. Ovih dana labinski penzići razgledavali su gradove na zapadnoj obali Istre.

(Snimila Ornela Gergorić)Nedavno su brodom išli na izlet zapadnom obalom (Snimila Ornela Gergorić)

- Bio je to još jedan dan za pamćenje. Prekrasan sunčan dan, ljepote krajolika i morske vizure zapadne obale, s puno otoka i otočića te još uvijek turističkom sezonom u punom jeku, plovili smo turističkim brodićem "Monvi" iz Poreča. Osim prirodnih ljepota i našeg modrog bistrog mora kojem smo se cijelo vrijeme divili, u dobrom društvu, muzici, pjesmi, dobroj klopi i mlađahnoj posadom koja se cijelo vrijeme brinula da nam ništa ne fali, vrijeme nam je brzo prošlo, ispričala nam je labinska umirovljenica Ornela Gergorić.

- U međuvremenu smo posjetili gradić Vrsar, mjesto tipične mediteranske ljepote, gdje u oči najprije upada veliki broj luksuznih jahti i još veći broj malih brodica. Nije stoga čudno da je Vrsar najbogatija općina u Istri po glavi stanovnika. Druga je destinacija bila grad Rovinj. Nakon skoro dvosatnog razgledavanja ponovno sam se uvjerila zašto je Rovinj prvi turistički grad u Istri i jedna od najljepših destinacija u Hrvatskoj. Ispunjeni i radosni vratili smo se u naš Labin u nadi da ćemo uskoro sve ponoviti na nekoj novoj destinaciji, kazala je Ornela Gergorić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter