Državno natjecanje

Pulski školarci osvojili dva zlatna odličja i prvu nagradu za svoje projekte. Doprinos dala i PU Istarska

| Autor: Glas Istre
(Foto: PU Istarska)

(Foto: PU Istarska)


Učenici Tehničke škole Pula i Industrijsko - obrtničke škole iz Pule su na državnom natjecanju Nacionalna izložba „Mladi i inovacije“ u Matuljima osvojili dva zlatna odličja i prvu nagradu za svoja dva projekta KRAKEN i HISTRION.

Iva Artuković, Teo Dobran, Mladen Šostar i Anton Okmaca su uz podršku mentora Kristine Lenić iz Tehničke škole Pula i Marina Tumpića iz Industrijsko - obrtničke škole Pula izradili autonomno besposadno plovilo i autonomnu besposadnu letjelicu kojima su misije djelovanje na morskoj površini odnosno u bliskom svemiru i namijenjeni su istraživanjima i monitoringu. Svoj skroman doprinos u testiranjima dala je i Policijska uprava istarska kada je omogućila mladim inovatorima da se policijskim plovilom otisnu na pučinu gdje je Kraken položen u more kako bi ostvario svoju istraživačku misiju.

Tim povodom su ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Pula Dragan Radovanović i ravnatelj Tehničke škole Pula Romeo Šain primili predstavnika Policijske uprave istarske, načelnika Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola Damira Vitasovića i uručili mu zahvalnicu za podršku u radu i provođenju projekta i iskazali nadu da će Policijska uprava istarska pratiti učenike njihovih škola i u budućim aktivnostima, odnosno u projektima KRAKEN 02 i HISTRION 209 koji uskoro idu na svoje nove pomorske, odnosno svemirske misije.

''U ime načelnika Policijske uprave istarske i svoje osobno zahvaljujem se na priznanju koje ste nam uručili. Policijska uprava istarska spremno potpomaže mlade, inovativne i kreativne ljude u njihovom razvoju te se na nas možete uvijek osloniti. Lijepo je vidjeti ovu mladost koja svojim znanjem i energijom razvija pozitivne društvene vrijednosti i postavlja kvalitetne temelje za napredak u privatnom i poslovnom životu'', zaključio je Vitasović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter