Poziv vodnjanskim kulturnjacima

Objavljen Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Vodnjana

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Vodnjan)

(Foto Grad Vodnjan)


Grad Vodnjan raspisao je javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2025. godinu. Poziv je namijenjen pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture (ustanove u kulturi kojima Grad Vodnjan nije osnivač, udruge u kulturi, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici i ostale pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture na području Grada). Rok za podnošenje prijava istječe 30. listopada.

Jedini poziv

Važno je istaknuti da drugog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi za sljedeću godinu na području Grada neće biti. Sukladno Zakonu o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, Grad Vodnjan-Dignano će sufinancirati programe i projekte iz sljedećih djelatnosti i područja: kulturne djelatnosti (arhivska, muzejska. knjižnična, nakladnička i knjižarska te audiovizualna djelatnost), kulturno-umjetničko stvaralaštvo (dramska i plesna, glazbena i glazbeno-scenska umjetnost, književnost, vizualne umjetnosti, dizajn i arhitektura, interdisciplinarne i nove umjetničke i kulturne prakse, digitalna umjetnost, kulturno-umjetnički amaterizam), djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom te transverzalna područja (međunarodna kulturna suradnja i mobilnost, dostupnost, pristup i sudjelovanje u kulturi, raznolikost kulturnih izričaja, poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama te digitalizacija u području kulture).

Uvjet za prijave je provođenje aktivnosti na području Grada od interesa za lokalnu zajednicu. Udruge koje prijavljuju programe ili projekte moraju biti registrirane i djelovati na području Grada Vodnjana najmanje godinu dana do raspisivanja ovog poziva. Svaki prijavitelj može prijaviti više programa ili projekata po svakom prioritetnom području.

Rok za prijavu

Cjelovit tekst javnog poziva, sa svim uputama, uvjetima i propozicijama, kao i propisani obrasci na kojima se prijave podnose, nalaze se se na web stranici Grada Vodnjan – Dignano.

Sva pitanja vezana uz Javni poziv mogu se postaviti slanjem upita na adresu: [email protected] ili telefonskim putem na broj: 052/535 953 najkasnije do 20. listopada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter