općina medulin

U četvrtak radionica za pripremu prijave na Javni poziv za sufinanciranje mjera obnovljivih izvora energije

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Jaramaz/Pixsell)

(Snimio Duško Jaramaz/Pixsell)


S ciljem povećanja korištenja obnovljivih izvora energije te smanjenja troškova režija za kućanstva i emisije CO2 u sektoru zgradarstva, Općina Medulin je objavila Javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje mjera obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području općine Medulin u 2024. godini. 

Sa svrhom predstavljanja uvjeta Javnog poziva, Općina Medulin organizira u četvrtak, 26. rujna od 18 do 19 sati, u prostoru Vatrogasnog doma u Medulinu na Mukalbi, radionicu za pripremu prijava na Javni poziv.

Radionica će se provesti u suradnji sa IRENA-om, Istarskom Regionalnom Energetskom Agencijom koja je zadužena za pružanje tehničke pomoći tijekom trajanja Javnog poziva. Na radionici će se predstaviti Javni poziv te odraditi praktični dio radionice na kojemu će se svim potencijalnim prijaviteljima objasniti način podnošenja prijave i obvezna dokumentacija.

Prihvatljivi prijavitelji na Javni poziv su fizičke osobe, vlasnici postojećih obiteljskih kuća, s prebivalištem na području općine Medulin. 

Pozivom se sufinancira provedba pet mjera:

  • izrada energetskog certifikata i izvješća o energetskom pregledu obiteljskih kuća;
  • izrada glavnog elektrotehničkog projekta fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije u obiteljskim kućama i/ili za izvedbu infrastrukture za punjenje električnog vozila;
  • dobava i ugradnja fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije u obiteljskim kućama;
  • izvedba infrastrukture za punjenje električnog vozila;
  • dobava i ugradnja dizalice topline za grijanje prostora, hlađenje prostora i pripremu potrošne tople vode.

Općina Medulin je u proračunu za 2024. godinu osigurala 29.820 eura u svrhu realizacije Javnog poziva.

Na mrežnim stranicama Općine Medulin mogu se preuzeti Javni poziv i obrasci. Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani na radionicu 26. rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter