Međunarodni znanstveni skup

Rituali, ceremonije i simboli hrvatskog srednjovjekovlja

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli od 5. do 7. rujna održat će se međunarodni znanstveni skup »Rituals, Ceremonies and Symbols of the Croatian Middle Ages in the European Context (800-1600)« u sklopu projekta ReCogniSeMe, financiranog od Hrvatske zaklade za znanost.

Tema skupa su rituali, ceremonije i simboli hrvatskog srednjovjekovlja u europskom kontekstu, a održava se na engleskom jeziku. Skup je suorganizacija između dva postojeća skupa: »Past, Present, Future« koji se svake dvije godine održava na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u organizaciji Odsjeka za povijest FF Pula te skupa Medieval Workshop in Rijeka.

Na Skupu će izlagati četrdeset i pet izlagača iz zemlje i inozemstva uz dva pozvana predavanja renomiranih europskih povjesničara. Iz serijala Past, Present, Future proizašao je i časopis Odsjeka za povijest History in Flux koji je od ovog ljeta uvršten u prestižnu međunarodnu bazu Scopus.

Skup se održava u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma »Dr. Mijo Mirković« te je otvoren za sve zainteresirane gledatelje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter