RABAC

Forum obiteljskog smještaja Istarske županije 2. travnja: EDUKATIVNI PROGRAM ZA PRUŽATELJE USLUGE SMJEŠTAJA U DOMAĆINSTVIMA

Svrha Foruma je pružanje aktualnih informacija za pomoć u pripremi turističke sezone i uvida u trendove na turističkom tržištu te novitete u ponudi i potražnji

| Autor: Branko BIOČIĆ
Rabac

Rabac


Županijska komora Pula Hrvatske gospodarske komore organizira 8. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije, koji će se održati u subotu, 2. travnja u 11 sati u Rapcu, u dvorani "Conca d'oro" hotela Mimosa. Forum obiteljskog smještaja je edukativni program za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu iz Istarske županije.

Pokazna radionica pripreme sobe

Svrha Foruma je pružanje aktualnih informacija za pomoć u pripremi turističke sezone i uvida u trendove na turističkom tržištu te novitete u ponudi i potražnji. Također, služi kao platforma za razvoj suradnje i razmjenu iskustava među pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu. Organizira se jednom godišnje. Zbog epidemiloških mjera broj sudionika je ograničen, sudjelovanje je bez naknade, ali na ulazu je obvezno predočenje COVID potvrde.

Tijekom trajanja programa Foruma obiteljskog smještaja održat će se i pokazna radionica pripreme sobe za goste. U organizaciji Turističke zajednice grada Labin - Rabac po završetku Foruma održat će se interpretativna šetnja kroz Starogradsku jezgru Grada Labina u pratnji Giuseppine Martinuzzi (Vedrana Juričić), učiteljice, spisateljice i revolucionarke. Cilj razgleda je upoznati povijest Labina, rudarsku baštinu i poslušati priču o povijesnoj ličnosti Giuseppine Martinuzzi.

Forum se organizira u sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, čiji je nositelj Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, a HGK - Županijska komora Pula je partner na projektu. Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014. - 2020.

Povećanje konkurentnosti turizma

Partneri na provedbi projekta su Istarska županija, Obrtnička komora Istarske županije, Arena Hospitality Group d.d., Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Maistra d.d., Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj, Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d., AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. i Grad Pula.

Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visokokvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter