bogat program

Ljetni noćni sajam "S klobasicom u EU" ovog vikenda u Svetom Petru u Šumi

| Autor: Glas Istre
(Snimila Gordana Čalić Šverko)

(Snimila Gordana Čalić Šverko)


Mjesto gdje se njeguje stoljetna tradicija proizvodnje kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda, Sveti Petar u Šumi, ovog će vikenda, 6. i 7. rujna biti domaćin trećem Ljetnom noćnom sajmu "S klobasicom u EU". Od 17 do 2 sata iz ponoći posjetitelji će moći uživati u delicijama na platou ispred Hrvatske kuće od kobasica.

Na sajmu će se predstaviti proizvođači kobasica i ostalih suhomesnatih proizvoda, a tu su  i razne atrakcije, natjecanja te zabavni program. U ponudi će biti i rakije, vino, sirevi, a po prvi put će se održati i senzorno ocjenjivanje istarske panecete i ombola/žlomparta u sklopu manifestacije "Dani hrvatskih kobasica i salama" kao 12. i 13. kategorija koja se ocjenjuje.

Birat će se i najljepše pakiranje istarskih suhomesnatih proizvoda prema definiranom pravilniku, a žiri čine stručnjaci iz packaginga, dizajna, tiska, fotografije i proizvodnje. Službeno otvaranje sajma održat će se u petak u 19 sati kada će pobjednicima biti uručene nagrade.

Za zabavni program u petak će se pobrinuti Etaloni bend i klapa Nevera, dok u subotu dolaze Remix bend i legendarna Opća Opasnost. Za najmlađe tu je nagradna igra "Lov na kobasice", a oni stariji moći će se okušati u senzornom natjecanju prepoznavanja kobasica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter