WINE & BEACH PARTY

Na Plominskoj Copacabani ispijanje lokalnih vina uz more

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


U smiraj turističke sezone na popularnoj plaži Copacabana u Plomin Luci u subotu navečer održan je prvi Wine & Beach party koji je ujedno bio i zadnje zajedničko predstavljanje vinara Labinštine ove sezone i na na neki način točka na i.

Dvanaest vinara

Svoja vina predstavilo je dvanaest vinara članova Udruge vinara i vinogradra Labinštine »Trs«.

- Ovo je jedan prekrasan prostor na samoj plaži, a vlasnica bara Alisa dala si je jako puno truda da ga učini još ljepšim s bezbroj detalja. Skupilo se puno ljudi a među posjetiteljima ima dosta stranaca, ali i posjetitelja iz Rijeke, Pazina, Kanfanara, Mošćeničke Drage. DJ Robi ima dobar odabir glazbe i vidim da je publika jako zadovoljna, rekao je predsjednik udruge Valter Licul te istaknuo kako su sada svi mislima već u berbi.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

- Neki su krenuli s ranijim sortama i grožđem za pjenušce. Svaki dan pratimo parametre u grožđu, pratimo i vremensku prognozu a po najavama većina će već krajem tjedna krenuti s berbom muškata i malvazije. Crne sorte sačekat će još neko vrijeme.

Vinski eventi

Vidimo se iduće godine sa novim svježim i odležanim vinima na mnogim vinskim eventima, zaključio je zadovoljno Licul. Uz kvalitetna vina na prostoru koji je bio ukrašen u vintage stilu nudio se pršut, sir, voće i palačinke.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter