Održan treći labinski Wine & Music night

FOTOGALERIJA / Druženje u parku uz lokalna vina, piva, koktele i Matiju Cveka

| Autor: Branko Biočić


Treći i posljednji labinski Wine & Music night za kraj labinskog ljeta zabave i glazbe napunio je u petak navečer Park hrvatskih branitelja, na skretanju za stari grad.

Ukrašen stotinama lampica par je zasjao i ponovno postao mjesto susreta i druženja uz kvalitetna lokalna vina, piva, koktele i žestice a sve je svojim koncertom začinio Matija Cvek i sastav Funkensteis. Program je započeo u 20 sati i trajao je do duboko u noć. Ovu lijepu večer organizirali su TZ Labin i Udruga vinara i vinogradara Labinštine "Trs".

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

- Dočekali smo kraj sezone i treće izdanje ove manifestacije Wine & music night namijenjene domaćim ljudima li i gostima koji trenutačno ovdje borave. Za kraj smo pozvali Matiju Cveka, tu su i DJ-i. Došlo je jako puno ljudi, zadovoljni smo s odazivom ali i što nas zove jako puno ljudi iz Rijeke i Zagreba, rekla je Astrid Glavičić direktorica TZ Labin.

Predsjednik udruge labinskih vinara i vinogradara Valter Licul koji je na fešti imao i svoja vina Fuhtar dodao je:

- Došlo je rekordnih 17 vinara iz naše udruge koji su ponudili malvaziju, teran, merlot, muškat, rose i pjenušce. Posjeta je bila zaista velika, rekordna u odnosu na prošla dva ovakva eventa u lipnju i srpnju. Ovo se pokazalo kao dobitna kombinacija, vino i muzika, park a Turistička zajednica uvijek izmisli nešto novo u kreaciji i uređenju ovog fenomenalnog prostora. Zaista jedna ugodna, lijepa i topla atmosfera. Iduće subote slijedi nam Wine and beach na Copacapani u Plomin Luci gdje ćemo kao udruga vinara zaključiti ovu sezonu u kojoj smo sudjelovali na mnogo manifestacija, rekao je Licul.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Među vinarima je sa svojim vinima bio i bivši kapetan i golman Rijeke a sada Opatije Andrej Prskalo koji se vinogradarstvom i proizvodnjom vina bavi u obližnjim Malih Goljima

- Mi imamo svojih pet etiketa, ova manifestacija je pun pogodak. Veselimo joj se i rado dolazimo na nju. Ima jako puno ljudi, čestitke organizatoru i neka samo tako nastave, rekao je Prskalo.

Lijepu i toplu ljetnu večer dodatno je zagrijao popularni Matija Cveka i njegov bend The Funkensteins. Mladi glazbenik 2021. je izdao debitantski album "Izbirljivo i slučajno" koji se već u prvom tjednu našao na broju jedan najprodavanijih, a vlasnik je i četiri Porina te dobitnik nagrade Večernjakova ruža za glazbenika godine 2023. Još je jednom održao vrlo kvalitetan live nastup a prije i poslije njega glazbu su puštali DJ Fabio & Alen te DJ Fritz.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Za potpuni doživljaj posljednjeg ovogodišnjeg izdanja Wine & Music Nights pobrinuli su se još labinska Labona Craft Brewery sa svojim pivima, obiteljska destilerija Krulčić iz Pazina sa svojim žesticama, likerima i koktelima. Novost u ponudi bila je Udruga Istrabarman s izborom koktela pripremljenih od voća domaćih OPG-ova.

Za tradicionalnu gastronomsku ponudu pobrinuo se Pop-Up 66 powered by Fast66. Našli su se tu i domaći kozji sirevi OPG-a Dol iz Bartići te ljuti umaci obiteljskog OPG-a Forto. Kraj ljetne sezone obilježiti će 7.rujna rivi u Rapcu ribarska fešta Sea gušti uz grupu Detour.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter