Poticaj za bolji rad

Novigradski srednjoškolci dobili novčane nagrade za odličan uspjeh

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)


Svečano raspoloženje u povodu Fešte sv. Pelagija traje danima u Novigradu, a sastavni dio proslave bila je i dodjela nagrada odličnim učenicima srednjih škola sa područja grada Novigrada. U gradskoj lođi Belveder održana je ceremonija dodjele 150 eura koje su dogradonačelnica Vivijana Fakin i predsjednica gradskog vijeća Dijana Lipovac Matić podijelile zaslužnim učenicima.

Poticaj za bolji rad

- Neka vam ova nagrada bude dodatni poticaj za još bolji rad i da barem na ovaj simboličan način dobijete osjećaj da se trud isplati, rekla je zamjenica gradonačelnika Vivijana Fakin.

Ukupno dvadeset i četiri učenika u sva četiri srednjoškolska godišta zaslužila su gradsku kuvertu. Po osmero učenika dolazi iz prvih i trećih razreda, dok je iz drugih i četvrtih razreda četvero učenika prošlo s odličnim uspjehom. Svi oni raspoređeni su u čak deset srednjoškolskih ustanova.

Po sedam ih dolazi iz Srednjih škola "Vladimir Gortan" Buje i "Mate Balota" Poreč, po dvoje iz Gospodarske škole i Talijanske srednje škole "Leonardo da Vinci" iz Buja, a po jedan učenik iz Klasične gimnazije Pazin, Medicinske škole Pula, Građevinsko tehničke škole Rijeka, Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, Selezijanske klasične gimnazije Rijeka i Srednje talijanske škole Rijeka.

Čestitavši još jednom svima, nagrade je podjelila predsjednica gradskog vijeća Dijana Lipovac Matić istaknuvši da su njih desetoro nagrađenih ujedno i stipendisti Grada Novigrada. Posebno je pohvaljen učenik 4. razreda Borna Mandžuka koji je sva četiri razreda srednje škole "Vladimir Gortan" u Bujama završio s odličnim uspjehom. Većina učenika trećih razreda trenutno je na ljetnom maturalcu, tako da će njima novčane nagrade biti uručene naknadno.

Grad Novigrad je nakon svečanosti za sve prisutne učenike i roditelje osigurao prigodni domjenak.

(Snimio Zvonimir Guzić)Borna Mandžuka sva četiri razreda završio sa odličnim uspjehom (Snimio Zvonimir Guzić)

Nagrađeni učenici

I. razredi - Lana Lalić, Eliza Radin, Nika Karlović, Natali Bogojević, Liam Labinjan, Marta Fachin, Riana Krebel i Lea Baissero; II. razredi - Nina Batalija, Lucas Fabac, Dora Matijašec i Oliver Mihelić; III. razredi - Astrid Andreašić, Erin Radizlović, Lana Šoštar, Toni Bubalo, Matija Opačak, Noah Mautner, Marinela Juko i Nika Fabris te IV. razredi - Borna Mandžuka, Erik Šopar, David Bogojević i Veronika Marjakaj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter