usvojena odluka

Istarski načelnik predložio smanjenje svoje plaće

| Autor: Tea Tidić
(Press IDS)

(Press IDS)


Vrsarski načelnik Ivan Gerometta je još u srpnju predložio da mu se smanji načelnička plaća, o čemu su odlučivali vijećnici Općinskog vijeća Vrsara na elektroničkoj sjednici održanoj 31. srpnja.

Na toj sjednici jedina točka je bila Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o plaći i drugim pravima Općinskog načelnika, te je sa sedam glasova "za" usvojena odluka da se plaća općinskog načelnika Ivana Geromette smanjuje, i to na način da se dosadašnji koeficijent 4,26 mijenja s koeficijentom 3,02.

Također, mijenja se i stavak 2 članka 5, koji sada glasi "Općinski načelnik ostvaruje pravo na nadoknadu putnih troškova i drugih troškova nastalih u svezi s obnašanjem dužnosti, troškova prijevoza vezanih uz službena putovanja, pravo na trošak noćenja na službenom putovanju, pravo na dnevnice za službena putovanja u zemlji i u inozemstvu, pravo na naknadu za korištenje privatnog automobila u službene svrhe, pravo na naknadu za troškove prehrane, pravo na pomoć za rođenje djeteta, pravo na pomoć za smrt člana uže obitelji i pravo na nadoknadu troškova sistematskog liječničkog pregleda jednom godišnje u opsegu u kojem se sistematski pregled ugovara za službenike i namještenike".

Također, u članku 6 dodaje se "Pravo na nadoknadu troškova sistematskog liječničkog pregleda ostvaruje se u iznosu realno ostvarenog troška".

Kako saznajemo iz Općine Vrsar, ova Odluka primjenjuje se počevši od plaće za srpanj 2024., koja se isplaćuje u kolovozu 2024. godine. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter