Sudjelovalo 500 pjevača

FOTOGALERIJA / Otvoren 9. festival zborova "Chorus Inside Croatia" svečanim koncertom u rovinjskoj crkvi

| Autor: Nina Orlović Radić


Na ovogodišnjem Festivalu sudjeluje 18 zborova s 500 pjevača iz deset zemalja. Natjecanje će se odvijati u šest kategorija u Pazinu, dok se završni koncert, tradicionalno, najavljuje u Veneciji.

Svečanim koncertom u rovinjskoj crkvi svete Eufemije otvoren je deveti po redu Festival zborova Chorus Inside Croatia, koji je ove godine okupio 500 pjevača iz različitih zemalja svijeta. Tako su uz zborove koji tradicionalno dolaze u Rovinj - Poljske, Ukrajine, Italije, Rumunjske, Mađarske i Hrvatske, po prvi put nastupili i pjevači iz Brazila, Tajvana, Latvije, Gruzije.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Samom koncertu u sv.Eufemiji, na kojem se 18 zborova predstavilo izvedbama sakralnih pjesama, prethodila je promenadna šetnja zborova gradom, kao i veliko zajedničko okupljanje pred ulazom u svetu Eufemiju.

Osim Rovinja i revijalnog tona u kojem su se predstavili, zborovi će onaj natjecateljski dio, i to u šest kategorija imati u pazinskom Spomen domu (26. kolovoza), nakon čega će, tradicionalno, završni koncert Festivala koji traje od 23. do 28. kolovoza, održati u baroknoj crkvi San Moise u Veneciji.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Dodajmo, i da je Agencija Chorus Inside International Festival Chorus Inside Croatia realizirala u suradnji s Udrugom ARS Cultura, i podršku Maistre i TZ Rovinj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter