komunalno poduzeće 1. maj

Bez obzira na toplinski val, vrijedni labinski radnici od jutra do mraka brinu o čistoći grada i obale

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Svakog jutra dok Labinjani, Rapčani i turisti još uvijek spavaju, vrijedni radnici Komunalnog poduzeća 1. Maj iz Labina izlaze na teren kako bi održali grad urednim i čistim.

Bez obzira na vremenske uvjete vrši se pometanje i pranje javnih površina, pražnjenje košarica za otpatke, pojačano održavanje za vrijeme održavanja javnih manifestacija, čišćenje plaža u ljetnom razdoblju te ostalo po potrebi. Sve kako bi građanima i posjetiteljima boravak bio što ugodniji.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Dvije smjene

I dok dobro obavljen posao uglavnom prolazi neopaženo, svaki i najmanji propust prolaznicima upada u oči. S obzirom da je turistička destinacija, posebna se pažnja pridaje Rapcu radi turista koji u njemu trenutno borave. Zbog toga je 1. Maj u turističkoj sezoni uveo rad u dvije smjene i to od 6 do 13 sati te od 15 do 22 sata kako bi se održala čistoća i urednost Rapca.

- Čiste se plaže, šetnica i ostali kritični dijelovi kao što su dječja igrališta, trgovi i drugo. Radnici koriste električno vozilo nabavljeno upravo za tu namjenu. Obnovljene su i zamijenjene košarice za otpatke duž šetnice, te dodali novi setovi na određenim lokacijama, a novost je da su se na inicijativu Istarske Regionalne Energetske Agencije (IRENA) postavile kartonske pepeljare za opuške na stalcima.

Nalaze se na dvije lokacije u Rapcu, na šetnici iznad plaže »Santa Andrea« i na šetnici ispod crkve Svetog Andrije što je hvalevrijedna akcija kako bi se smanjila količina opušaka, prvenstveno na plažama i kupališnim područjima. Pored Rapca pojačano se čisti i stari grad Labin u kojem se u ovim ljetnim mjesecima održavaju razne manifestacije i događanja koja privlače strane i domaće posjetitelje, rekao nam je Dorijano Bažon, direktor labinskog komunalnog poduzeća 1. Maj.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Vrijedni radnici

Pranje ulica, pometanje i čišćenje čine Rabac i Labin ljepšom i privlačnijom destinacijom ali se time time ističe kultura jednog mjesta, njegovih stanovnika i njeguje kulturna baština. Sve to bilo bi nemoguće bez vrijednih radnika labinskog komunalnog poduzeća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter