PULSKA KOMUNALNA TVRTKA U KADROVSKIM PROBLEMIMA

HERCULANEA VEĆ 6 MJESECI BEZ ŠEFA ODJELA ČISTOĆA: Rudolf Grum pobjegao u mirovinu, NITKO NEĆE NA NJEGOVO MJESTO

| Autor: Borka PETROVIĆ i Chiara BILIĆ
(Arhiva)

(Arhiva)


Pulske ulice su krcate smeća. Neslužbeno doznajemo da je Grum požurio u mirovinu kad je shvatio da novi način prikupljanja otpada ne funkcionira. "Svi su u panici. Nemaju koga staviti, zato se i čeka toliko. Tko god da dođe, doći će na čelo problematičnog odjela, suočit će se s gnjevom građana zbog višestruko većih računa i grada koji nikad nije bio ovako prljav", kazao nam je jedan djelatnik, želeći ostati anoniman

Rudolf Grum, dugogodišnji voditelj odjela Čistoća u pulskoj komunalnoj tvrtki Herculanea, od kraja 2018. godine je u mirovini. Kako su nas obavijestili iz Herculanee, u tijeku je natječaj za novog šefa tog najvažnijeg posla kojem se bavi ta komunalna tvrtka, po kojem je i najpoznatija. Dodaju da prema Zakonu o trgovačkim društvima nisu obavezni provoditi javne natječaje, ali da je, s obzirom na važnost funkcije i zbog manjka kvalificirane radne snage za taj posao, odluka Uprave bila da se ipak provede natječaj.

- Natječaj je objavljen na portalu Moj posao. Po završetku natječaja odabrat će se najbolji kandidat. Na njega su se mogli javiti svi koji su ispunjavali uvjete, pa i djelatnici Herculanee, navode, a mi smo pronašli da je oglas objavljen 2. travnja.

Ono što je problematično u cijeloj priči je da iz Herculanee nisu objasnili tko taj najvažniji odjel vodi posljednjih šest mjeseci. Jer, ako je Grum otišao u mirovnu krajem 2018., a natječaj za to radno mjesto još je uvijek u tijeku, ispada da je odjel čak pola godine obezglavljen.

Da je to tako pokazuju prizori s pulskih ulica koje su, unatoč nastojanjima radnika, i dalje krcate smeća. Neslužbeno doznajemo da je Grum požurio u mirovinu kad je shvatio da novi način prikupljanja otpada ne funkcionira kako bi trebao.

- Svi su u panici. Nemaju koga staviti, zato se i čeka toliko. Tko god da dođe, doći će na čelo problematičnog odjela, suočit će se s gnjevom građana zbog višestruko većih računa i grada koji nikad nije bio ovako prljav, kazao nam je jedan djelatnik, želeći ostati anoniman.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter