"U carstvu muškata"

Radionica slikanja u tehnici vinorela u Momjanu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


U sklopu manifestacije "U carstvu muškata" koje će se održati u petak 19. srpnja pored momjanskog kaštela, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Buja, u Kući kaštela u Momjanu održat će se radionica slikanja u tehnici vinorela, odnosno slikanja crnim vinom.

- Poput vina koja stare u bačvama ili bocama, vino se mijenja i na papiru. Nikada niste potpuno sigurni kako će neki rad izgledati nakon par mjeseci. Ono što je najljepša osobina vinorela, to je upravo ta nepredvidivost, prenose organizatori.

Za radionicu nije potrebno nikakvo likovno predznanje

Broj mjesta je ograničen, obvezna je prijava putem e-maila: [email protected]

Slavica Oplanić živi i radi u Novigradu i Grožnjanu. Sudjelovala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Češkoj i Turskoj. Sudjelovala je i volontirala u više nacionalnih i međunarodnih projekata, likovnim kolonijama te vodila i vodi likovne radionice za djecu i odrasle.

Radovi najčešće nastaju iz mašte i siječanja, te daju mogućnosti svakom da vidi što želi vidjeti. Istraživanjem harmonija boja, raznim tehnikama nastalala je većina ciklusa. Dugogodišnja je članica likovne sekcije Zajednice Talijana Novigrad, Likovne udruge Poreč, osnivačica je i voditeljica likovne udruge - Ateliera “Agata” Novigrad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter