Upoznavanje i razmjena iskustva

Labinski osnovci i kolege iz Trbovlja posjetili gradsku upravu

| Autor: Branko Biočić
(Foto Grad Labin)

(Foto Grad Labin)


Zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada održala je prijem za učenike Osnovne škole Matije Vlačića i njihove kolege iz Osnovne škole Ivana Cankarja iz Trbovlja koji su došli u uzvratni posjet Labinu. Učenici su u društvu svojih profesora i ravnateljice OŠ Matije Vlačića, Sanje Gregorinić Trumić, posjetili gradsku upravu.

Riječ je o školi iz grada Trbovlja koje je pobratimljeno s gradom Labinom te ovakav vid suradnje škola traje već duži period. Učenici iz Osnovne škole Matije Vlačića ranije su također posjetili Trbovlje te su bili ugošćeni i smješteni u obiteljima učenika, a isti učenici sada su postali domaćini svojim slovenskim mladim kolegama. Zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada izrazila je zadovoljstvo ovakvim vidom suradnje.

- Pravi cilj bratimljenja gradova i općina je upravo upoznavanje i razmjena iskustava između naših sugrađana. Labin i Trbovlje imaju sličnu rudarsku prošlost, i to prijateljstvo se nastavlja kroz suradnju ovih dviju osnovnih škola. Grad Labin podržava ovakve projekte i vjerujem da će se oni ponavljati i u idućim godinama, rekla je i zaželjela svima ugodan boravak u Labinu Mohorović Čekada. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter