za 60. rođendan škole

Potpisan ugovor o obnovi dvorane OŠ Matije Vlačića, radovi počinju u ponedjeljak

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


U sportskoj dvorani Osnovne škole Matije Vlačić potpisan je ugovor o obnovi te dvorane koja služi za nastavu tjelesnog odgoja ali i za vježbanje klubova i rekreativaca. Obnova vrijedna gotovo 100 tisuća eura bez PDV-a počinje u ponedjeljak, a trebala bi biti gotova do 15. listopada.

Tijekom obnove zamijeniti će se parket dvorane i oličiti svi zidovi, a za to vrijeme nastava tjelesnog održavat će se na vanjskom igralištu. Novac su osigurali Škola M. Vlačić i to 25 tisuća eura, tvrtka Carel Adriatic 20 tisuća, HOO 15 tisuća eura, a ostatak Grad Labin.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Ugovor su potpisali labinski gradonačelnik Valter Glavičić, ravnateljica Sanja Gregorinić Trumić i u ime izvođača radova tvrtke De Conte Marko Kontošić. Nazočni su bili još Sanja Radas ispred tvrtke Carel Adriatic i Siniša Verbanac, tajnik Sportske zajednice Grada Labina.

- Drago mi je da je Hrvatski olimpijski odbor podržao ovnovu dvorane koju koriste
učenici, sportaši i rekreativci. Kada je izgrađena škola prije 60 godina bila je to vrlo
moderna škola sa sportskom dvoranom, ali je od tada vrijeme učinilo svoje pa je
potrebna obnova.

Prije toga izmijenili smo u školi vanjsku bravariju, instalaciju, cijevi, centralno grijanje a prije dvije godine oborinsku odvodnju što su bili preduvjeti da uđemo u ovaj projekt. Sada je na red došla rekonstrukcija sportske dvorane i ova velika investicija. Drago mi je da smo uspjeli okupiti donatore i da svo svi zajedno u sinergiji uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju, rekao je gradonačelnik Labina Valter Glavičić. Ravnateljica škole Sanja Gregorinić Trumić također je u ime škole, učenika, sportaša i rekreativaca izrazila zadovoljstvo što dvorana od ponedjeljka ide u obnovu.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

- Ovo je najljepši poklon školi za njezin 60. rođendan, rekla je ravnateljica  Marko
Kontuš zahvalio je na ukazanom povjerenju tvrtki De Conte te istaknuo zadovoljstvo
što će oni biti izvođači radova kao i vjeru da će oni biti gotovi do ugovorenog roka 15.
listopada.

Sanja Radas iz tvrtke Carel Adriatic zadovoljna je što su i oni svojom donacijom pomogli realizaciji ovog projekta a tajnik Sportske zajednice Grada Labina Siniša Verbanac izrazio je zadovoljstvo što se grade i obnavljaju sportski objekti u Labinu kao i sudjelovanjem HOO koji je prepoznao da je Labin grad sporta. I to nije sve u ovoj školi, zahvaljujući donaciji tvrtke Maslinica Rabac i Rockwoola dvije učionice dobiti će novi namještaj. Stolice i stolovi već čekaju u školskom holu na postavljanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter