dvodnevna manifestacija

FOTOGALERIJA / Festival istarskog pršuta: U Tinjanu se slavi perjanica istarske gastronomije

| Autor: Glas Istre


U petak navečer i u srcu Istre, u Tinjanu, bilo je poprilično toplo. No čak ni vrućine nisu omele brojne posjetitelje da svrate do Ljetnog festivala istarskog pršuta, dvodnevne manifestacije na kojoj se predstavlja 12 pršutara, uz istarske pršutare Antolovića, Buršića, Dujmovića, Milohanića i Tomasa, te OPG Franjul, posjetiteljima su svoje proizvode ponudili i proizvođači iz Slavonije, Dalmacije, Slovenije i Šapanjolske.

Manifestacija je otvorena prilično ležerno, bez velikih govora. Načelnik Tinjana Goran Hrvatin, kazao je kako se na Ljetnom festivalu istarskog pršuta slavi perjanica istarske gastronomije, a Općina se trudi učiniti je svake godine sve boljom.

Festival istarskog pršutaFestival istarskog pršuta

Pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan, također je nazočnima uputio nekoliko riječi, a zanimljivo je reći na je posebno pozdravio svog nekadašnjeg pročelnika Milana Antlovića, čija se obitelj danas bavi proizvodnjom pršuta.

U zanimljivom programu nastupila nastupile su tinjanske mažoretkinje koje se pripremaju za nastup na Svjetskom prvenstvu, te mali folkloraši, svi naravno iz Kumpanije Kosirići.

Kako je prvog dana Ljetnog festivala istarskog pršuta sunce počelo zapadati, tako se i povećavao broj posjetitelja, a svi su uživali u ležernom i spontanom druženju. Puno je posjetitelja svratilo i do boćališta gdje se odvijalo natjecanje u cornholeu.

Festival istarskog pršutaFestival istarskog pršuta

Sudeći po broju ljudi koji su kušali pršute na štandovima, čini se da je demantirana ideja kako se pršut ne jede ljeti. Dapače, izvrsno se sljubljuje sa sirom, vinom, koktelima – a poslije lijepo legne i neka slastica. Sve to posjetitelji mogu kušati i večeras u Tinjanu. Dok su jučer za zabavu bili zaduženi Alfa Time Band i 2BMB band, večeras drugog dana Festivala, svirat će popularni Vigor i Etaloni band. 

Festival istarskog pršutaFestival istarskog pršuta

Ulaz na Ljetni festival istarskog pršuta u Tinjanu je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter