kotlić fest u Marčenegli

Ekipe iz Hrvatske i Slovenije natjecat će se u pripremi lovačkog kotlića

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Kotlić fest u prošlogodišnjem izdanju (Privatna arhiva)

Kotlić fest u prošlogodišnjem izdanju (Privatna arhiva)


Svi ljubitelji kotlića u subotu su dobrodošli na jubilarni 10. Kotlić fest, natjecanje u pripremi lovačkog kotlića, ujedno i degustaciju više od 20 različitih lovačkih gulaša, koje će se održati u Marčenegli.

Okupljanje i predstavljanje ekipa iz Hrvatske i Slovenije trajat će od 11 do 12 sati, slijedi kuhanje tijekom kojeg će posjetitelji imati priliku družiti se s chefom Tomislavom Špičekom. U 16.30 sati završetak je kuhanja uz stručno ocjenjivanje, a u 17.30 sati podjela priznanja i nagrada. Za zabavu je od 18 sati zadužen mladi slovenski band Zemljotres. Organizatori su mladi Marčenegle, a pokrovitelji Lovačko društvo "Mirna" Buzet - Lovna grupa Vrh, Mjesni odbor Vrh i Grad Buzet.

Lovci Vrhuvšćine svako toliko idu u posjet drugim lovačkim društvima u Istri, na riječkom području ili u Sloveniji, i natječu se u pripremi lovačkog kotlića, tako su i u Marčenegli, prenio je Kristijan Jermaniš, došli na ideju da bi mogli i sami organizirati jedno takvo natjecanje. Na inicijativu Nevena Majcana iz Lovne grupe Vrh, Lovačkog društva »Mirna« Buzet, 2015. godine organiziran je 1. Kotlić Fest Marčenegla. Svake godine sve je više zainteresiranih grupa koje bi kuhale lovački kotlić. Ove godine prijavljeno je trideset ekipa iz raznih krajeva Lijepe naše, od Osijeka, Dubrovnika, Zagreba, Vrbovskog, Cerovlja, Buja, Kaštela, do ekipa sa riječkog kraja koje su jedine sudjelovale na svih deset izdanja Kotlić festa, a to su Mune 1 i Mune 2, potom ekipa s Buzeštine, te nekoliko ekipa iz Slovenije.

- S obzirom da je 10. obljetnica potrudili smo se da u sastavu ocjenjivačkog žirija bude jedan od najpoznatijih kuhara u Hrvatskoj, Tomislav Špiček. Organizator će sve ekipe opskrbiti mesom od vepra, a začine će osigurati sami, naglasio je Jermaniš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter