zaštitnica mladih

U nedjelju proslava blagdana sv. Foške

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Vodnjan)

(Foto Grad Vodnjan)


Ove nedjelje, 18. veljače, slavi se zaštitnica mladih sveta Foška. Vjernici će tako hodočastiti prema njenom svetištu i bazilici sv. Foške kod sela Batvači.

Misa će se održati u 12 sati, a posjetitelji će se moći i pomoliti pred relikvijarom sv. Foške. Tradicionalno hodočašće započinje okupljanjem u 9 sati ispred crkve sv. Blaža u Vodnjanu. Do Batvača Vodnjan organizira i prijevoz minibusom s autobusnog stajališta u Istarskoj ulici, a polasci su u 9.45, 10.30 i 11.15 sati. Povratak iz Batvači je zakazan za razdoblje od 14.30 do 16 sati.

Nakon misnog slavlja će se dijeliti marenda, a preko puta sv. Foške će se od jutra odvijati sajam domaćih proizvoda i rukotvorina.

Mole se svi hodočasnici koji dolaze vozilima i planiraju se okupiti na roštilju nakon mise da stignu do 11 sati kako bi prije početka svete mise mogli iskrcati svoje stvari i premjestiti vozilo na obližnji parking. Nakon 11 sati, vozila će biti preusmjerena na trasu kojom prolazi vodovod, gdje su osigurana dodatna parkirna mjesta za sve hodočasnike. Parking je u Vodnjanu u nedjelju besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter