vremenska prognoza za istru

Preuranjeno proljeće nam je stiglo na velika vrata: U Istri danas temperature i do 18 stupnjeva Celzija

| Autor: Petar Radovan/Istramet
(Snimila Marina Vukšić)

(Snimila Marina Vukšić)


Nakon lokalno obilne kiše, stiglo nam je razvedravanje, bura, ali i zatopljenje. Nema više dvojbe, nakon kilave zime, preuranjeno proljeće nam je stiglo na velika vrata, piše Istramet.

Temperature zraka u podne u Istri se kreću između 13 i 18 °C, a puše slaba do umjerena bura. Zbog relativno tople zračne mase koja se nalazi iznad našeg dijela Europe, fenski karakter bure dodano je pojačan, stoga vrijeme nimalo ne priliči datumu.

Idućih dana očekuje nas slično vrijeme. Djelomice sunčano i toplo. Toplo će biti i u unutrašnjosti Hrvatske i na Jadranu, što se dobro može uočiti na priloženoj karti. Jutra će biti svježija, ali daleko od pravih zimskih.

Temperature zraka sredinom petka, izvor: WRF, Istramet

Promjena vremena moguća je početkom idućeg tjedna, međutim bez značajnijeg zahladnjenja, vjetra i oborina.

Istrametova prognoza za Istru i Kvarner

SRIJEDA - Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će većinom slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od -2 do 5 °C, dnevne vrijednosti između 12 i 15 °C.

ČETVRTAK - Djelomice sunčano vrijeme. Puhat će većinom slab sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 0 do 6 °C, dnevne vrijednosti između 12 i 15 °C.

PETAK - Djelomice sunčano vrijeme. Puhat će većinom slab jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 0 do 6 °C, dnevne vrijednosti između 12 i 15 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter