uređenje malonogometnog igrališta

U Savičentu stiže umjetna trava koja zadovoljava FIFA-u

| Autor: Doria Mohorović
(Foto Općina Svetvinčenat)

(Foto Općina Svetvinčenat)


Ovih je dana započelo uređenje malonogometnog igrališta u Svetvinčentu koje će mnogim mještanima i drugim gostima omogućiti bolje uvjete za treniranje i igranje utakmica.

Načelnik Dean Perković krajem rujna 2023. godine potpisao je Ugovor o provedbi projekta »Uređenje sportskog igrališta za mali nogomet u Svetvinčentu« s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac. Naime, spomenuto Ministarstvo sufinancira projekt s iznosom od više od 26 tisuća eura. Kako navode iz Općine, nakon provedbe postupka javne nabave za izvođenje radova, s početkom veljače potpisan je ugovor vrijedan gotovo 80 tisuća eura s tvrtkom Maxmar grupa d.o.o., a realizacija je predviđena do sredine svibnja ove godine.

- Uređenjem malonogometnog igrališta i postavljanjem umjetne trave koja zadovoljava FIFA-ine standarde postići će se još kvalitetniji uvjeti za treniranje naših najmlađih sportaša, članova nogometnog kluba, ali i svih rekreativaca tijekom cijele godine. Nakon uređenja Fit parka prošle godine, ovog ponedjeljka, nakon potpisivanja Ugovora s izvođačem radova krenuli smo s radovima uređenja malonogometnog igrališta u Svetvinčentu.

Veseli me što će naši najmlađi sportaši već ove godine moći trenirati na terenu s visokokvalitetnim uvjetima. Zahvaljujući financijskim sredstvima Ministarstva turizma i sporta malonogometno igralište bi svoje novo ruho trebalo dobiti sredinom svibnja, rekao je načelnik Perković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter