od sutra

Gastronomska manifestacija "Jesen na pijatu" u konobama središnje Istre

| Autor: Glas Istre
(Foto TZ središnje Istre)

(Foto TZ središnje Istre)


U konobi 2. Peron, u Općini Cerovlje, danas je najavljen početak gastronomske manifestacije "Jesen na pijatu" u središnjoj Istri, koja će se četvrti put održati na području TZ-a središnje Istre. Navedenom su predstavljanju prisustvovali direktorica Turističke zajednice središnje Istre – Sanja Kantaruti, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan, direktor AZZRI d.o.o. – Igor Merlić te vlasnik konobe 2. Peron – Armando Lušetić.

Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 6. do 27. listopada u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Jesenski jelovnik sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata: Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje), Konoba Dišpet (Zajci, Pićan), Konoba 2. peron (Cerovlje), Konoba Jelenić (Lušetići, Pazin), Konoba Marino (Gračišće) te Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč).

Organizatori su TZ središnje Istre, a suorganizatori i partneri Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz financijsku podršku TZ Istarske županije.

Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na poveznici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter